Çevre hassasiyetinin oluşturulması ve farkındalığının artırılması amacıyla yürütülen proje çerçevesinde, bir alışveriş merkezinde gerçekleştirilen programa katılan çevre müfettişleri birbirinden eğlenceli oyunlara eşlik ederken çevre müfettişliği, sıfır atık atölyeleri ve geri dönüşüm hakkında bilgilendirildiler.

Düzenlenen etkinliğe ilişkin bir açıklamada bulunan Konya İl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Hülya Şevik; iklim değişikliğinin hem ülkeyi hem de dünyayı olumsuz etkilediğini, bu süreçte herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. Şevik konuşmasında, şu ifadelere yer verdi:

“Çocuklarımızda küçük yaşlarda çevre bilincinin oluşması için eğitilmeleri ve bilinçlendirilmeleri gerekiyor. Bakanlığımızın Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda çevre müfettişi çocuklarımızla birlikte bu çalışmayı bütün illerde yürütüyoruz. Burada çocuklarımıza dönüştürmeyi, yeniden kullanmayı, israf etmemeyi ve tutumlu olmayı öğreten birtakım etkinlikler yapılıyor. Geri dönüştürülebilen atıklardan birtakım materyaller üretiliyor ve çocuklarımıza hem israfın ne kadar kötü bir şey olduğu hem de atıkların ekonomiye nasıl kazandırılabileceği gösteriliyor.

Hammaddemizin ve doğamızın sonsuz olmadığını biliyoruz. Dolayısıyla bunların korunması ve gelecek nesillere ulaşabilmesi için bu doğal kaynaklarımızın korunması gerekiyor. İklim değişikliğinin olumsuz etkilerini ülkemizde de görüyoruz. Bunların önüne geçmek için bu davranışların küçük yaşlarda değişmesi bizim için önemli. Bu nedenle çocuklarımızla bu tür çalışmalar yapıyoruz ve İl Müdürlüğü olarak yapmaya da devam edeceğiz.”