Adeta gelinlik giymiş gibi beyazlar içindeki dünyaca ünlü, tescilli Akşehir Kirazı bahçeleri ve bembeyaz açmış kiraz çiçekleri, Afyonkarahisar-Konya arasında seyahat edenlerin ve vatandaşların yoğun ilgisini çekiyor. Kiraz çiçeklerinin açtıktan çok kısa bir süre sonra solmadan, kendiliğinden düşmesinin ardından kiraz ağaçları olgunlaşma sürecine, kiraz meyvesinin oluşması için beklemeye geçiyor.

15 bin dekarın üzerinde bir arazide dikili 300 binin üzerinde kiraz ağacından, yılda ortalama 30 bin ton civarında üretilen ve büyük bir bölümü yurt dışına ihraç edilen kiraz, Akşehir ekonomisine büyük katkı sağlıyor. 2004 yılında “Akşehir Kirazı” adıyla tescil edilen; gevrek, sulu, dayanıklı, lezzetli ve dünyanın aroması en hoş kirazı, başta İngiliz Kraliyet ailesi olmak üzere tüm dünyada rağbet görüyor.

“Şehri Beyza’mız, Akşehir’imiz bu adını aldığı beyaz gelinlikle görülmeye değer kartpostallık görüntüler oluşturdu” diyen Akşehirli kiraz yetiştiricisi İsmet Ordu; bu yıl bereketli bir kış geçirildiğini belirterek, çiçeklerin meyveye dönüşmesiyle meşhur tescilli Akşehir Kirazını sofralara sunmaya başlayacaklarını söylüyor.