Çay ilçesine bağlı Deresinek köyünde kaçak avlanma yapıldığına dair ihbar alan Afyonkarahisar DKMP Şube Müdürlüğü Bolvadin Şefliği ekipleri, bölgeye intikal etti. Ekipler, Deresinek Köyünde arazide; kulağında kurşun yarası ve ayağında kırık bulunan, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanmış bitkin halde bir kızıl geyiğe rastladılar.

Kaçak avlanmayla ilgili olarak arazide yapılan kontrollerde kaçak avcılara rastlanmazken, kurtulmayı başaran kızıl geyik ekipler tarafından gerekli tedbirler alındıktan sonra tedavi edilmek üzere Afyon Kocatepe Üniversitesi Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne (AKÜREM) teslim edildi.

Afyonkarahisar DKMP Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Doğa Koruma Milli Parklar ekipleri her şartta Yaban Hayatını korumaya devam edecektir. Yasal şartlara uymayan her türlü avcılıkla, duyarlı vatandaşlarımızın desteğiyle mücadeleye devam edeceğiz. Yaralı kızıl geyik tedavi ve rehabilitasyon süreci sonunda doğal yaşam alanına bırakılacaktır. Av koruma ekiplerimiz 7/24 arazide kaçak avlanma ile mücadeleye devam etmektedir. Av koruma ekiplerimize desteğini esirgemeyen duyarlı vatandaşlarımıza ve kolluk kuvvetlerine teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.