Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan duyuruya göre; Selçuklu Kongre Merkezi’nde 600’ün üzerinde katılımcıyla düzenlenecek olan Şurada 7 çalışma grubu oluşturulacak ve 7 ayrı başlıkta paneller düzenlenecek.

Şura boyunca; sera gazı azaltımı, yeşil finansman ve karbon fiyatlama, iklim değişikliğine uyum, yerel yönetimler, göç, adil geçiş, diğer sosyal politikalar ile bilim ve teknoloji konuları detaylı bir şekilde ele alınacak. Şuranın sonuç bildirgesi ise Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma hedefleri doğrultusunda hazırlanacak olan kısa, orta ve uzun vadeli strateji, eylem, politika ve mevzuatların altyapısını oluşturacak.

İklim Şurası Genel Kurulu öncesi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İklim Değişikliği Başkanlığı tarafından yürütülen çevrimiçi toplantılar da tüm paydaşların aktif katılımıyla devam ediyor. Komisyonlarda; iklim değişikliğiyle mücadele ve uyum stratejileri ile hedefleri, arazi kullanımında sürdürülebilirlik, elektrik üretiminde yenilenebilir enerji payının artırılması, alternatif enerji kaynakları, düşük emisyonlu ulaşım araçları, yutak alanların artırılması, sıfır atık ve akıllı şehir uygulamalarının yaygınlaştırılması, yeşil finansman kaynakları ve araçlarının çeşitlendirilmesi, karbon fiyatlama ve emisyon ticaret sistemi, iklim adaleti, adil geçiş gibi pek çok husus masaya yatırılıyor.

Üniversiteleri temsil eden gençlerden oluşan İklim Elçileri de iklim değişikliğinin etkilerini azaltma, doğal kaynakların korunması, daha iyi bir gelecek için acil ve etkili adımlar atma, yeşil kalkınma hedefi doğrultusunda oluşacak yeni uzmanlık alanlarına dair kendi mesajlarını oluşturacak ve Şura öncesinde “Gençlik Bildirgesi” adıyla Bakan Murat Kurum’a sunacaklar.