Akşehir Devlet Hastanesi yeni yol çalışmalarını, Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız ve Fen İşleri Müdürü M. Ozan Küçük ile birlikte yerinde inceleyen Belediye Başkanı Salih Akkaya, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Akşehir Devlet Hastanesi’ne ulaşan yolun sanayi içinden geçtiğini ve bu yolda 4-5 adet keskin virajın olduğunu kaydeden Başkan Akkaya; “Bu virajlar nedeniyle özellikle ambulanslar hastane ulaşımında zorluklar çekiyordu ve kaza riski taşıyordu. Bu açtığımız yeni bulvar, Alparslan Türkeş Bulvarı; 25 metre genişliğinde bir bulvar. Bu bulvarımızda kamulaştırma ve 18 uygulamaları işlemleri yeni tamamlandı. Bugün yapılan çalışmalarla ham yol olarak açılımına başlamış olduk. Sonrasında MEDAŞ, KOSKİ ve Telekom gibi kurumlarımız da alt yapı çalışmalarını hemen bu açtığımız platform üzerinde yapacaklar ve sonrasında da biz yolun üst yapısını tamamlamış olacağız. Alt yapı bittikten sonra bulvarımız, hemşehrilerimizin yeni devlet hastanesine ulaşımında büyük bir rahatlık sağlamış olacak” dedi.

Mahrukatçılar Sitesi’nde başlanılan ve büyük bir bölümü tamamlanan 15 bin metrekarelik kilitli taş çalışmalarında da Akşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü M. Ozan Küçük ile birlikte incelemelerde bulunan Başkan Akkaya, konuya ilişkin değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:

“Mahrukatçılar Sitemizde daha önceki farklı alt yapı çalışmalarından dolayı yollarımız bozulmuştu. 2022 yılı yatırım programımız kapsamında, sitemizde kilitli taş çalışmalarımız başladı. Şu anda bu kilitli taş çalışmamızın büyük bir kısmı tamamlandı. Toplamda 15 bin metrekarelik bir kilitli taş çalışması yapılmış olacak. İnşallah bu çalışmamızın sonrasında toz, çamur gibi sorunlar ortadan kalkmış olacak.”