Program çerçevesinde toplam 700 Mavi Selvi Çam (Arizona türü) ilçenin cadde, sokak ve parklarına Belediye personeli tarafından dikildi. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Başkan Akbuğa; önceki yıl ağaçlandırılan orta refüjün ardından kaldırımların ağaçlandırıldığını söylediği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“İlçemizi daha yeşil yarınlarına taşımak için Tuzlukçu Belediyesi olarak birçok proje çalışması yapıyoruz. İlçemiz temiz cadde ve sokaklarıyla dışarıdan gelen misafirlerimizin dikkatini çekiyor. Belediye Başkanı olarak seçildiğim günden beri en büyük projem Tuzlukçu’yu yeşillendirmek olmuştur.

Yukarı Mahalle Kadir Bulut Parkı, Orta Mahalle İsa Yumurtacı Parkı, Mithat Paşa Caddesi ve Yukarı Mahalle Düğün Salonu etrafı Belediye personelimiz tarafından ağaçlandırılmıştır. Kısa zamanda yoğun mesai harcayarak tüm ağaçları özenle diken Belediye personelimizi, çalışmalarından dolayı tebrik ederim. Ağaç dikimi sırasından duyarlılık gösteren ve çalışmalarımızdan ötürü bizleri arayarak sevinçlerini, heyecanlarını dile getiren hemşehrilerime de teşekkürlerimi sunarım. Daha güzel, temiz ve yemyeşil Tuzlukçu için söz verdiğimiz gibi, daima çalışacağız.”