Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Yeni Büyükşehir Yasasıyla birlikte kırsal bölgelerde üretimi artırmak ve çiftçinin kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla tarıma ve tarım projelerine destek olmaya 2022 yılında da devam ettiklerini belirterek, bu yılın yatırım programında yer alan 2 hayvan içme suyu göleti ve 10 tarımsal amaçlı sulama tesisinin yapımının KOP desteğiyle sürdüğünü söyledi.

Tarım Arazilerini Suya Kavuşturuyoruz

Başkan Altay, Büyükşehir Belediyesi olarak temel amaçlarından birisinin de çiftçinin bulunduğu yerde daha çok kazanç elde etmesini sağlamak olduğunu ifade ederek, “Vahşi sulama, toprağımızı çoraklaştırıyor. Bu nedenle damlama sulama, su kontrolü ve tasarruf büyük önem taşıyor. Biz de bu kapsamda tarımsal sulama yatırımları yapıyor, tarım arazilerini suya kavuşturuyoruz. Konya’mızda tarımın güçlenmesi için 2022 yılında Akşehir Atakent, Doğanhisar Fırınlı, Ilgın Yukarıçiğil, Meram Sarıkız, Seydişehir Çatmakaya, Doğanhisar Şıh, Hadim Bağbaşı, Hadim Çiftepınar, Halkapınar Dedeli-Körlü ve Ilgın Mahmuthisar sulama tamamlama tesislerini tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız inşallah.” dedi.

Başkan Altay, yapılan göletlerin tarımsal üretime sağladığı katkının yanı sına; bölgenin iklimini olumlu anlamda değiştirdiğini, endemik bitki türlerinin oluşumunu sağladığını ve suyun boşa akmasını engellediğini de sözlerine ekledi.