Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) işbirliğinde, KOSKİ Genel Müdürlüğü Sivil Savunma Amirliği ve Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen eğitime KOSKİ Genel Müdürlüğü’nde görev yapan ilgili daire başkanları ve şube müdürleri de katılım sağladı. Afet anında, öncesinde ve sonrasında yapılması gerekenlerin konu edildiği programda, AFAD Eğitim Şube Müdürü Süleyman Uslu bir sunum yaptı.

En Büyük Afet Susuzluktur

31 çeşit afet türü olduğuna ve bunların 28’ini meteorolojik afetlerin oluşturduğuna dikkat çeken Süleyman Uslu; “Bilinen en korkunç afetler denilince ilk akla sel, deprem ve çığ gibi doğa olayları gelir. Fakat en büyük afet, susuzluktur. Çünkü su, alternatifi olmayan tek maddedir. Tüm canlılar için en gerekli madde sudur. KOSKİ Genel Müdürlüğü ile Afet Eğitimi Hazırlık Günü’ne özel bir etkinlik yapmak, bu yönüyle daha da anlam kazanmış oluyor” dedi.

Konya her ne kadar deprem bölgesi olarak bilinmese de geçtiğimiz hafta yaşanan 5.1 büyüklüğündeki depremin, tedbirleri daha da artırmak gerektiğinin bir habercisi olduğunu hatırlatan Uslu; “Asla bizim başımıza gelmez diye düşünmeyin. Konya, aslında fay hatları olan bir şehir. Özellikle Ilgın, Akşehir gibi ilçelerimiz önemli risk bölgeleri. Konya’nın yapısına baktığımız zaman bölgede 6-6.5 büyüklüğünde deprem üretebilecek faylarımız var. Bu yüzden her türlü olumsuzluğa karşı hazırlıklı olmak gerekiyor” şeklinde konuştu.

Ev Alırken veya Kiralarken Önce Dayanıklılığına Bakın

Ev alırken veya kiralarken öncelikle evin sağlamlığına bakılması gerektiğini vurgulayan AFAD Eğitim Şube Müdürü Uslu; kolonlarının dayanıklılığının, evin metrekaresinden de dış güzelliğinden de daha önemli olduğunun altını çizdi.