12 Temmuz 2019 tarihli ve 30829 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Sıfır Atık Yönetmeliği çerçevesinde Sıfır Atık Yönetim Sistemini kuran Akşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün çalışmaları, belgenin alınmasıyla sonuçlandı. Gelişmeyle ilgili değerlendirmesinde, sağlıklı bir gelecek için geri dönüşüm ve sıfır atık konularına önem verdiklerinin altını çizen ve “Geleceğimiz İçin Sıfır Atık” vurgusu yapan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Geri kazanabilecek atıkların çöplere atılmadan ayrıştırılarak geri dönüşüme girmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2019 yılında yayınlanan Sıfır Atık Yönetmeliği uyarınca 1 Haziran 2020 tarihine kadar kamu kurumlarında Sıfır Atık Yönetim Sistemi’nin kurulması istendi. Biz hazırlığımızı bu yönetmelikten önce başlatmıştık.

Yönetmelik uyarınca hizmet binalarımızda Sıfır Atık Yönetim Sistemi’ni kurduk. Personelimize; atık oluşumunun önlenmesi, azaltılması ve atık ayrıştırma konularında bilgilendirme eğitimleri verdik. Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Sıfır Atık Bilgi Sistemi’ne başvurduk. Hizmet ve projelerimiz, Bakanlığın Sıfır Atık Yönetmeliğince değerlendirildi ve “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandık.

Vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve geri dönüşüm ağına dahil etmek için farklı projeler geliştiriyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğini korumak için aynı kararlılıkla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sıfır Atık Yönetim Sistemi ile atık oluşumunun önüne geçerek; israfın önlenmesini ve kaynakların daha verimli kullanılmasını amaçlıyoruz. Şehir merkezine ve mahallelerimize toplam 13 Mobil Atık Getirme Merkezleri bıraktık. Buralarda toplanan 7 çeşit geri dönüşebilen malzemeler, yapmış olduğumuz 1. Sınıf Atık Getirme Merkezine getirilerek ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır. Proje kapsamında atıklar kaynağında ayrıştırılarak daha verimli kullanılacak ve hem çevremize hem de ekonomiye katkı sağlayacaktır. Geleceğimize iyi bir çevre bırakmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”