Akşehir Orman Şefliği öncülüğünde, Engili Mahallesi’nde bulunan Akşehir Şehitleri Ormanı’na; Akşehir Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri ve protokol tarafından 500 mavi selvi ve çam fidanı dikilirken bin fidan da vatandaşlara dağıtıldı. Etkinliğin ardından yine Engili Mahallesi yakınlarında Akşehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca oluşturulan Adalet Ormanı’na da 150 badem ve 150 iğde fidanının dikimi, katılımcılar tarafından yapıldı.

Milli Ağaçlandırma Günü etkinliklerine; Akşehir Kaymakamı İsmail Küreci, Belediye Başkanı Salih Akkaya, Başsavcı Abdulhamit Durgut, Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Gök, Emniyet Müdürü Mustafa Akdemir, İlçe Sağlık Müdürü Muhammet Sait Yalçın, Cumhuriyet Savcıları, Denetimli Serbestlik personeli ve vatandaşlar katıldı.

Akşehir Cumhuriyet Başsavcısı Abdulhamit Durgut, etkinlikte yaptığı konuşmada; “Adalet Bakanlığımız ile Orman Bakanlığımız arasındaki protokolle her yıl gelenek haline getirdiğimiz ağaç dikme organizasyonumuzu bu tarih itibariyle tamamladık. Bu faaliyetimizde ağacın önemini hatırlatmak, farkındalığı yaşatmak istedik. Temenni ederiz ki; diktiğimiz ağaçlar kök bulur, yıllar geçse de insanlara, çevreye ve doğaya faydası dokunur” ifadelerine yer verdi.

Etkinlikler, günün anısına fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.