ÇAYKUR eski Genel Müdürü Ekrem Yüce’nin Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildiği 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçiminde AK Parti’den aday adayı olan Rıdvan Duran, 2019/275 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürlüğüne atandı.

Akşehirlilerin, Belediye Başkanı Salih Akkaya’nın dünürü olarak da tanıdığı Ekrem Yüce; 24 Haziran Genel Seçimlerinin ardından, 2003-2011 yılları arasında da Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptığı ÇAYKUR’a Genel Müdür olarak atanmıştı. Yaklaşık 9 ay süren görev süresinin ardından 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçiminde Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Yüce; ÇAYKUR’un, 42 milyon lira kar etmesinin beklendiği 2018 yılı faaliyet dönemi içerisinde 657 milyon lira zarar ettiğinin açıklanmasıyla da gündeme gelmişti.

Anadolu Ajansı’nda İnsan Kaynakları ve İdari İşler Direktörü olarak görev yaparken İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığına getirilen Rıdvan Duran ise, AK Parti’den Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olmuştu. Aday olamayınca İBB’deki görevine geri dönen Duran, Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmesinin ardından bu görevinden ayrılmıştı.

Rıdvan Duran’ın BİK Genel Müdürlüğüne atanması kararı, 30860 sayılı Resmi gazetede yayımlandı.