Akşehir’de faaliyet gösteren, özel girişimler ve okullar da dahil olmak üzere, her biri ülkemizde ve uluslararası alanda önemli başarılara imza atmış sporcular ve kendisini spora adamış idareciler tarafından yönetilen spor kulüpleri, AKADEMİK’in çağrısıyla bir araya gelerek Akşehir için adeta bir Spor Seferberliği başlattılar.

“Spor Yapan Bir Şehir: Akşehir” sloganıyla, sporun yaşamımızdaki önemini ve etkisini ortaya çıkarmak ve her bir hemşehrimizin kendisine uyan sporu seçip ona yönelmesini sağlamak amacıyla “BENİM SPORUM” hareketini başlatan bu oluşum; öncelikle gençleri hedef alarak tüm halkı spor yapmaya davet ediyor.

“Siz yeter ki gelin, kendinize uygun olduğunu düşündüğünüz bir dalda spor yapın, çocuklarınızı ilgi ve yetenekleri doğrultusunda spora başlatın; biz hazırız” diyen kulüplerin bu çağrısına kulak vermemek mümkün mü!

Okul sporlarındaki başarılarımızın her geçen gün arttığı şehrimizde, uyuşturucuyla mücadele yakından takip edilirken; gençlerimizin sigara, alkol ve madde bağımlılığının pençesine düşmelerini engelleyecek ve obeziteden uzak kalmalarını sağlayacak olan bu seferberliğin başarılı olabilmesi için, diğer tüm paydaşlar gibi anne babaların da bu çağrıya kulak vermesi, bu davete katılması gerekiyor.

Başta A.B.D. ve Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın birçok köşesinde; çocuk yaşta spor yapmaya başlayan gençlerin, elde ettikleri başarılarla ülkelerini temsil ettiklerini ve sporcu kimlikleriyle kendilerine sunulan üniversite bursları sayesinde, yapmak istedikleri mesleklerin eğitimlerini en üst düzeyde alabildiklerini biliyoruz. Ulu Önder Atatürk’ün, “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur” sözüyle işaret ettiği eğitim-spor birlikteliğinin hayata geçirilmesiyle yetiştireceğimiz gençlerimiz, yalnızca Akşehir’in değil ülkemizin de aydınlık geleceği olacaklar.

Bazı spor dallarında, eğitimin verilmesi ve spor aletlerinin temini ailelerin maddi desteğini gerektirse de, spor kulüplerinin çatısı altında spora yönelecek olan çocuk ve gençlerimizin ileride başarılı birer sporcu olabilmeleri için anne babaların manevi destekleri ile Kaymakamlığımızın ve Belediyemizin sağlayacağı imkanlar yeterli olacaktır.

Akşehir Kaymakamı Ahmet Sait Kurnaz’ın eğitim ve spor konularındaki titizliği, ilgili kurum müdürlerinin göstereceği hassasiyetle birleşince, devletimizin ve belediyemizin bütçelerinden spora ayırdıkları paydan bu seferberliğe verecekleri destek, bu girişimi hedefine ulaştırır.

Okullarında spor yapan gençlerimizin, bir kulüp çatısı altında lisanslı birer sporcuya dönüşebileceklerinin güzel bir örneği olarak hayata geçirilen Umut Spor ve Bahçelievler Ortaokulu arasındaki iş birliği sonucunda kız basketbolcularımız, Konya U12 Alt Yapı Liginde karşılaşmalara katılıyorlar. Beden Eğitimi öğretmenleri, öğrencileri arasından sporcular yetiştirmek için özveriyle çalışıyorlar. Halihazırda birçok öğrencimiz, hem okulunda hem de bir kulüp çatısı altında spor yapıyor. Başlatılan seferberlik, Akşehir’de sporu daha da üst seviyelere taşıyacaktır.

Sporun birçok dalında, okullar arası ve kulüpler arası turnuvalarda Akşehir’i ülke çapında temsil edecek olan bir nesli yetiştirmek ve onların arasından uluslararası arenalarda bayrağımızı dalgalandıracak milli sporcular çıkarmak için; İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü’nün, “Hayalleriniz ve sağlığınız için biz varız” diyen kulüplerle diğer paydaşlar arasında köprü olması ve anne babaların da çocuklarına bu şansı tanımaları durumunda Akşehir, “Dünyanın Ortasından” tüm Türkiye’ye örnek olacaktır.

Oluşumda yer alan; Geleneksel Türk Okçuluğu dalında Akşehir Selçuklu Spor Kulübü, Halterde Atatürk Ortaokulu Spor Kulübü, Boksta Ak-Nasreddin Spor Kulübü, Taekwondoda Akşehir Nasreddin Hoca Taekwondo Spor Kulübü, Yüzmede Akşehir Belediye Spor Kulübü, Yamaç Paraşütünde Akşehir Sportif Havacılık Kulübü, Dağcılık ve Doğa Sporlarında Akşehir Aktif Dağcılık Eğitim Merkezi Gençlik Spor Kulübü, Pilates, Jimnastik, Bale, Zumba, Dans ve Aerobik dallarında da Olimpia Spor Akademisi, bu seferberliği anlatmak ve yaşadıkları coşkuyu paylaşmak üzere, 19 Şubat Çarşamba günü saat 19:00’da Akşehir Kültür Merkezi’nde bir araya gelecekler. Amaçları, olabildiğince fazla sayıda çocuk ve gencimizi sporla buluşturmak olacak.

İlçemizin en büyük mülki amiri Kaymakamımız Ahmet Sait Kurnaz, seçilmiş Belediye Başkanımız Salih Akkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz A.Barbaros Topaloğlu ve İlçe Gençlik Spor Müdürümüz Eyüp Yılmaz ile oluşumda yer alan kulüp temsilcilerinin bir masa etrafında toplanarak “Spor Yapan Bir Şehir: Akşehir” için elbirliğiyle destek verdiklerini gören Akşehirliler; 19 Şubat akşamında Akşehir Kültür Merkezi’nde boş koltuk bırakmamacasına bu seferberliğe sahip çıkacaktır.