Bu hafta, içinde yer almaktan onur duyduğum, Mualla Nigar Yamaç Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Meryem Özkan Şan tarafından hayata geçirilen Kitapseverler Kulübü’nden bahsetmek istiyorum.

Henüz kurulalı birkaç yıl olmasına rağmen özverili çalışmalarıyla başarılı projelere imza atan Kitapseverler Kulübü kurucusu Meryem Özkan Şan, kulüp ve hedefleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Sözü şimdi kendisine bırakıyorum:

“2018-2019 yılında Akşehir’imizi okuma sevgisiyle kuşatmaya karar verip yola çıktık. ‘Ya tutarsa’ dedik. Şükürler olsun ki tuttu. Bulunduğumuz yer, başladığımız yerden epey mesafe kat etmiş olduğumuzu gösteriyor. 10’ar kişilik 4 veli okuma grubuyla başlattığımız çalışma, pek çok güzel projeye imza atan bir sivil toplum örgütüne döndü neredeyse.  

Velilerle Kitap Okuduk

Çocuklarımız söylediklerimizi değil, yaptıklarımızı yaparlar düşüncesiyle velilerimizle okuduğumuz kitapların öykülerin kritiğini yapmakla kalmayıp, çocuklarımızın zihninde güzel izler bırakacak projeler gerçekleştirdik.

Akşehir Huzurevi’ni Ziyaret Ettik

Çalışmalarımızda, ‘Küçükken çocuklar anne babaya emanettir. Yaşlanınca anne babalar çocuklara emanettir’ mottosundan hareketle Akşehir Huzurevi’ni ziyaret ettik.

Sevgi Evleri’ne Gittik

‘Çocuklarımız, kabul edilmiş en güzel duamız’ diyerek Sevgi Evleri’ni ziyaret ettik. Sevgi Evleri’nde kalan çocuklarımızın ismine özel ayraçlar ve kitaplar armağan ederek kendilerini özel hissetmelerini sağlamaya çalıştık.

Kitap Toplama Kampanyası Düzenledik

Okulumuzda kitap toplama kampanyası yaparak 3 köy okuluna kitap gönderdik.

Akşehir Devlet Hastanesi’ne Kitaplık Yaptık

Devlet Hastanesi’nde doktor sırası bekleyen ve yatan hastalar için ‘OKUMANIN HASTASIYIM’ mottosuyla ‘OKU’ konseptli kitaplık yaptırdık.

‘Okumak Özgürlüktür’ mottosuyla yaptırdığımız kitap ayraçları ve kitapları armağan etmek için bir araya gelmek istediğimiz çocuk ve kadın mahkumlarımız için Adalet  Bakanlığı’ndan onay aldık, incelemek için kitaplarımızı gönderdik. Maalesef Covid tedbirleri kapsamında ziyaretimizi ertelemek zorunda kaldık.

Yine Covid tedbirleri nedeniyle 2020’de Sevgi Evleri’ndeki çocuklarımız için rezervasyonunu yaptırdığımız ‘ÇOCUK İFTARI’nı ertelemek zorunda kalsak da onlara diş kirası olarak aldığımız ‘KÜÇÜK PRENS’ isimli kitapları, bayram hediyesi olarak kendilerine ulaştırdık. 

Çocuk Meclisi Kurduk

Pandemi sürecinin uzaması üzerine velilerimizle online toplanmaya devam ettik. Buna ilaveten ‘ÇOCUK MECLİSİ’ platformumuzu hayata geçirdik. Çocuklarımızla 15 günde bir okuduğumuz öyküleri değerlendirdik.

Yaratıcı Drama Atölyesi Yaptık

Velilerimizle ve öğrencilerimizle ‘Yaratıcı Drama Eğitmeni’ Serdal Ercan ile atölye çalışması yaptık.

Yüz yüze eğitime başladığımız yeni dönemde bomba gibi projelerle okuma aşkını işlemeye devam edeceğiz.

Bizi kurtaracak tek şey OKUMAK ise herkesin yolu kitapla kesişsin diye elimizden geleni yapacağız.   

Çalışmak bizden, Tevfik Allah’tan…”

Öğretmenlik hepimiz için kutsal bir meslek istisnasız. 6 kardeşten 5’i öğretmen olan birisi olarak, öğretmenlerimizin ne kadar özveriyle çalıştığına yakinen şahidim. Hayata kazandırılan tek bir kişinin neler yapabileceğini hepimiz biliyoruz. Meryem Özkan Şan gibi öğretmenlerimizin sayısının daha çok artması dileğiyle…

Emeğine, yüreğine sağlık Meryem Özkan Şan…