TÜSEB Hizmet Ödülü’ne, yerli Covid-19 aşısı üretimi yönündeki gayretleriyle Koçak Farma İlaç Sanayi layık görülürken, Bilim Ödülü’nü; hematoloji, tıbbi onkoloji ve kök hücre alanındaki çalışmalarıyla Prof. Dr. Taner Demirer aldı. Bu yılki Teşvik Ödülleri ise; Bilkent Üniversitesi’nden Dr. Abdullah Ercüment Çiçek, İzmir Biyotıp Genom Merkezi’nden Dr. Arif Ergin Çetin ve Koç Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mehmet Gönen’in oldu.

Türk kültür ve sanat hayatına önemli katkılarda bulunan, Türkiye'nin kültür ve sanatının yücelmesine çalışan, özgün eserleri veya hizmetleriyle üstün kabiliyet gösteren kişi veya kurumlara verilen Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'nin bu yılki sahiplerini belirlemek üzere yürütülen çalışma da tamamlandı.

Kültür Tarihi alanında Sadettin Ökten, Sosyal Bilimler alanında İsmail Kara, Edebiyat alanında İbrahim Tenekeci, Sinema alanında Derviş Zaim ve Müzik alanında Özdemir Erdoğan, ödüle layık bulunan isimler oldu. Koleksiyoner Mehmet Çebi de ödüle layık görülürken, vefa ödülünün Necmeddin Okyay'a verilmesi kararlaştırıldı.

Ödüller, önümüzdeki günlerde yapılacak törenle sahiplerine takdim edilecek.