MEZARLIKLARIN BAKIMI VE ONARIMI KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE, DEFİN İŞLEMİ İSE AKŞEHİR BELEDİYESİNE AİT OLMASINA RAĞMEN CENAZELERİ HANGİ BELEDİYE DEFNEDECEK..?

Normal021falsefalsefalseTRX-NONEX-NONE

Haber/Yorum:

Ümit Aykut ŞENER

 

Büyükşehir belediyesi yönetiminin hukukî statüsünü düzenlemek, hizmetlerin plânlı, programlı, etkin, verimli ve uyum içinde yürütülmesini sağlamak amacıyla çıkarılan Büyükşehir Belediyesi Kanununa 1 Nisan 2014 tarihi itibariyle dahil olmamıza rağmen Akşehir Belediyesi Başkan ve Daire Amirleri hala alışamamış ve görev bilincini kavrayamadıkları görüntüsü veriyorlar ki, bu durum kamuoyunda hiçte hoş karşılanmıyor..!

Geçtiğimiz hafta tanınmış bir hemşerimizin yakını (halası) Akşehir’de vefat etmiş. Ailesi, merhumenin cenazesini Akşehir’in yeni mahallelerindeki bir mahalle mezarlığında defnetmeye karar vermiş.  Cenazenin yıkanması ve ikindi üzeri kaldırılması için Akşehir Belediyesine bildirimde bulunulmuş. Talep üzerine belediyenin gönderdiği cenaze yıkama aracı ikindi namazından 2 saat önce bildirilen adrese gelince, cenaze hızlıca yıkanmış ve defnedilecek olan ve ilçemize yeni bağlanan mahalle camisinin önüne Konya’ya gideceğini söyleyen görevlinin talebi üzerine erkenden bırakılmış. Cenaze sahibi ve yakınları uzun bir süre tabut aramışlar ve bulunca da cenazesini yeni bir tabuta nakletmek zorunda kalmışlar.

Şimdi herkes elini vicdanına koysun ve şöyle bir düşünsün. Aynı durumla karşılaşsaydınız nasıl bir tavır takınırdınız? Seçimler öncesinde öve öve bitiremediğiniz ileri belediyecilik anlayışı derken bunları mı kastediyordunuz yoksa…

İçinde bulunduğumuz mübarek ayda vefat eden Allah’ın Sevgili Kulu’na son yolculuğunu bile fazla görenlerin bu duyarsızlığının yorumunu kamuoyuna bırakıyorum…

Velhasıl hem cenaze hem de yakınları perişan olmuş. Akşam saatlerinde ise Akşehir Belediye Başkanı cenaze sahibini arayıp başsağlığı dilemiş. Müslümana gâvur eziyeti denilen şey böyle olsa gerek ki, cenaze sahibi yaşadığı tüm bu olumsuzlukları enine-boyuna başkana anlatmış. Bence, Belediye Başkanı tam kendisinden beklenen bir şekilde (bürokrat) şöyle cevaplamış vatandaşın şikâyetini ; “Cenaze defin işlemi Konya Büyükşehir Belediyesi’ne aittir.”  İşte şimdi buyurun cenaze namazına..!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tahir AKYÜREK: “Allah aşkına sayın başkan! Siz ilçe belediye başkanlarını toplayarak yeni yasaya göre görev kapsama alanlarını kendilerine anlatmadınız mı? Allah’tan reva mı tüm bu yaşananlar?”

Malum, Akşehir Gölü’nde sazan balığı bulmak zor ama çevresinde yeteri kadar sazan var. Bu nedenle oltaya takılmasınlar diye onlar için konuyu araştırdım ve Konya Büyükşehir Belediyesi’nden de teyit aldık. Mezarlıkların bakım, onarım işlemleri Konya Büyükşehir Belediyesine, defin işlemleri ilçe belediyelerine yani Akşehir Belediyesine ait olduğunu öğrendik.

Lütfen, Bilenler Bilmeyenlere Öğretsin..!