Bugün ben sizin için kan bağışı yaptım, yarın da siz benim için yaparsınız değil mi?

Akşehir Cumhuriyet Meydanı’nda dünden başlayarak Pazar gününe kadar devam edecek olan kan verme kampanyasına öncelikle kendim, kan vererek destek oldum.

Türk Kızılay Konya kan bağış merkezi; Akşehir Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle, 19-25 Ekim tarihleri arasında, 7 gün sürecek bir kampanya etkinliği başlattı.

Konya “İnsan Mektebi Kültür Davamız” kapsamında, “Okulumda KANpanya var” adıyla, öğrenciler üzerinden tüm veliler ve tüm Milli Eğitim Camiası tarafından, “HAYAT KURTARMAK SENİN KANINDA VAR” sloganıyla kan bağışı yapılıyor.

Türk Kızılay; pandemiden dolayı düşme eğiliminde olan kan bağışlarını artırmak ve kan stoklarını belirli bir seviyede tutmak maksadıyla aralıksız olarak tüm ülkemizde bu ve benzeri kampanyalarla çalışmalarına devam ediyor. Milletimizin kan ihtiyacının neredeyse tamamını karşılayan Türk Kızılay, kötü günler için tedariklerini belirli seviyede tutarak, üzerine düşen görevi yerine getiriyor.

Meydanda bulunan Kızılay kan alma aracına gittiğinizde, öncelikle sizinle ilgili bir anket yapılıyor ve tabiri caizse ücretsiz bir checkup'tan geçiyorsunuz.

Kan vermek için, kesinlikle sağlıklı olmalısınız. Kan değerlerinizde Hepatit C, Frengi gibi ölümcül hastalıkların olup olmadığı kontrol edildikten sonra ve her türlü hastalıktan ari ise kanınız kullanılıyor.

Yapılan testlerde velev ki sizin de bilmediğiniz herhangi bir hastalık tespit edildi; ivedilikle size bilgi veriliyor ve gerekli tedavinizi yaptırmanız için fırsat yakalamış oluyorsunuz.

Sizden alınan her bir torba kanın, ihtiyacı olan ortalama 3 kişinin hayatını kurtarabileceğinin bilincinde olun.

Kişiden alınan kan, zaten vücutta fazlalık olarak dolaşmakta ve bağışlanan kan aslında, öncelikle sizin daha sağlıklı yaşamanıza sebep olmakta ve kesinlikle yan etkisi bulunmamaktadır.

Kan alma aracındaki mevcut hijyen ortamının, Covid-19 virüsünden dolayı daha da üst seviyelerde olduğundan da emin olabilirsiniz.

Kan vermek için Cumhuriyet Meydanı’na gittiğinizde; Konya kan bağış merkezinin Kan Bağışı Kazanım Biriminde görevli tüm personelin güler yüzleriyle işlerinin erbabı olduklarına şahit olacaksınız.

Sorumlu doktor arkadaşın, “Evet, sizin kanınızı bağışlamanızda bir sorun gözükmüyor” demesiyle,  uzandığınız yatakta görevlinin damara giriş yaptığının farkına dahi varmıyorsunuz. “Kendinizi nasıl hissediyorsunuz? Elinizi açıp kapayın” derken, bir de bakmışsınız “Teşekkürler. Kan alma işlemi bitti, kalkabilirsiniz” diyorlar.

Daha sonra kısa bir gözlem ve takibin ardından ikramlar ve hediye paketi ile huzurlu bir şekilde oradan ayrılıyorsunuz.

UNUTMAYIN!

BUGÜN SAĞLIKLISINIZ AMA YARIN HASTA OLMAYACAĞINIZIN BİR GARANTİSİ YOK.

UNUTMAYIN!

BUGÜN DAMARLARINIZDA İHTİYAÇ FAZLASI OLAN KANA BİRİLERİNİN İHTİYACI VAR.

UNUTMA!

BUGÜN SEN BİRİLERİNİN HAYATINI KURTARIRSIN, YARIN O SENİN HAYATINI KURTARIR.

UNUTMA!

HAYAT PAYLAŞILDIKÇA DEĞERLENİR VE GÜZELLEŞİR.