Yeni yapılan Selçuklu Parkı biz vatandaşlar için yeni bir nefes alma alanı oldu. Şehir merkezinin biraz daha dışında kalması ve doğal ortamın içinde bulunması kafa dinlemek isteyen, sessizlik arayan vatandaşların tercih ettiği bir mekan oldu. Ailesi ile birlikte gelenler, sohbet etmeye gelen gençler, çocuklar, yaşlılar… Her yaş grubundan insanı bu parkta görmek mümkün.

Parkın ortasında yapılan kafeteryanın ihaleye açılacağını biliyorduk. Gayet de normal. Elbette çayını, kahvesini kendisi getirmeyen gidip orada oturabilmelidir. Normal olmayan bir şey var ise geçen hafta gazetemizin de haber yaptığı konu yani etrafındaki yeşil alanın ve oturma yerlerinin de ihaleye açılması konusu.

Yani eğer burası ihaleye açılırsa vatandaş, her zamanki gibi evinde yaptığı pastasını, böreğini, yemeğini, termosa koyduğu çayını, içeceğini getiremeyecek. Hadi diyelim yemek getirebildi ama eskisi gibi rahat yiyemeyecek. Bunun böyle olacağı kesin. Özel bir işletmeye kiraya verildiği zaman eskisi gibi rahatça oturulamayacak.

Belediyenin yaptığı bu proje, Sayın Başkanın seçim projelerinden birisi idi. Ancak bu son ihale konusu projeye gölge düşürür. Şimdiden ticari kaygı güdülerek insanların rahatları bozulmaya başlanıyorsa bundan sonraki proje tanıtımlarında şahsen kendi adıma söylüyorum, şunu düşünmeye başlarım: "Yapılsa bile iki gün sonra ihaleye verilir."

Bakın ihaleye karşı değiliz ama burasının da tıpkı Tekke Piknik Alanı gibi tüm alanının ihaleye verilmesine karşıyız. Geçen hafta gazetemizin yaptığı habere aynen katılıyoruz. Selçuklu Parkı yeşil alanının ve oturma yerlerinin halktan alınıp özel işletmeye verilmesine tekrardan karşı olduğumuzu belirtmek isterim.

Bir hatırlatma: Bundan önceki yazımda ölüm tehdidi olarak görülen reklam panosunun kaldırılması yönündeki halkın talebinden bahsetmiştim. Ancak 4. güç olarak bilinen basın yine görmezden gelindi sanırım yahut yetkililerin haberi olmadı. Dilekçe vs. verildi mi bilmiyorum ama tekrardan hatırlatmak istiyorum. Meydan Camii önündeki orta refüjde yer alan reklam panosunun herhangi bir kaza yaşanmadan kaldırılması gerekiyor. Yayaların, refüjden karşıya geçmeden önce sağından araba gelip gelmediğini kontrol etmek için baktıkları ama bu Reklam Panosu! yüzünden hiçbir şey göremedikleri yerden bahsediyorum. Süratle gelen bir arabayı göremeyip çarpılma tehlikesi yaşayan, yaşanma ihtimali olan yerden bahsediyorum. Bu panonun kaldırılmasının tekrardan yetkililerden talep ediyoruz…