Yerel seçimler yaklaşıyor ve Sayın Belediye Başkanımızın yapamadıklarını da hatırlatmakta fayda vardır. Ülkemiz insanının genel özelliği, çabuk unutmak ya da görmezden gelmektir. Bu nedenle bu yazımın unutulanları hatırlatma kastı taşıdığını özellikle ifade etmek isterim.

-Şehrin yolları derme-çatma haline getirilince araç sahipleri arabalarını oto sanayideki ustalara emanet etmek zorunda bırakılmıştır. Bu durum kamu zararının yanında araç sahiplerinin de ciddi maddi kaybına neden olmuştur.

-Büyükşehir yasasının getirdiği düzenlemelerle sayın başkanın projesiz ve düzensiz hareket etmesinden ötürü şehrin yolları sürekli kazılarak, asfalt kaplayan ve taş döşeyici taşeronlar zengin edilmiştir.Bunun yanı sıra onarımlar ve kazılar nedeni ile halk uzun bir süre mağduriyet yaşamıştır.

-Akşehir’in belleği olan sokak isimleri büyükşehir belediyesinin nedensiz ve anlamsızca bir kararı ile değiştirilerek şehrin belleği yok edilmiştir. Sayın başkan büyükşehirde bulunan meclis toplantısında sessiz kalarak bu konuda şehrine ihanet etmiştir.Bu konuda olumsuz oy vermediğine yönelik bugüne değin bir açıklaması olmadığı gibi bu idari işleme karşı belediyemiz adına da bir dava açılmayarak şehrin belleğinin yok edilmesine seyirci kalınmıştır.
-Şehrimizde gerçekleşen kültür organizasyonu adı altındaki programlarda bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden tarihçiler ve FETÖ soruşturmasında şu an sanık olduğunu öğrendiğimiz kişiler tercih edilmiştir. Sayın Başkanın siyaseten kendi görüşüne ters düştüğü sayısız kaliteli düşünür, yazar ve ses sanatçılarının Akşehir’de yapılan çeşitli etkinliklere gelmesine ve Açık Hava Tiyatrosu ve AKM’nin kullanımına izin verilmemiştir. Şehrin en önemli sosyal-kültürel ve sanatsal etkinliği olan Şenlikler de benzer nedenlerle sönük geçmektedir.

-Şehirde belediye kış aylarında halkı çaresiz bırakmış,yolları su basmasıyla ve evlerin su almasıyla mücadele edilemeyerek her şey çaresizlikten takdiri ilahiye bırakılmıştır.

-Şehrin bazı semtlerinde baş gösteren düzensiz yapılaşmalara ‘DUR’ denilecek yerde meclis çoğunluğu ile destek verilmiş ve hiçbir yasal girişimde bulunulmamıştır.

-Şehrin en önemli yeri yeni belediye binası, alan düzenlemesi yapılacağı ileri sürülerek yıllarca adeta Suriye’de bombalanmış bir kenti andırırcasına kazılmış şekilde bekletilmiş ve halen de yapılmayı beklemektedir. Bu nedenle bayram kutlamalarımızın tamamı şehrin muhtelif yerlerinde Atatürk Meydanı olmamasından ötürü garip bir şekilde ve sönük geçmiştir. Unutmadan, dışarıdan öğrendiğim bir bilgiye göre belediyenin halen kullandığı binasının belediyeye ait olmadığı ve uzun bir süredir kira ödendiği iddiaları ayyuka çıkmıştır. Takdiri kamuoyuna bırakıyorum.

-Yine belediyenin çılgın projesi ‘dudu kadın çarşısı’ için birçok esnaf yerinden-yurdundan edilmiştir. Her ne kadar bu durum hukuka uygun olsa da vicdanlara ve Akşehir’deki ekonomik duruma uygun değildir.Sayın Başkan bu eylemi ile zaten az olan iş yeri sıkıntısını doruğa çıkardığı gibi iş yeri kiralarının da uçuk fiyatlara çıkmasına öncü olmuştur. Henüz tamamlanamayan bu projenin bazı blokları da yangından mal kaçırırcasına satışa çıkarılmıştır.

-Şehrin otopark yerleri Danıştay’ın emsal nitelikteki kararlarına rağmen Akşehirspor’a gelir olması nedeniyle kiralanmışsa da, kulübün kendisinin işletmeyerek üçüncü şahıs/şahıslara otoparkı kiralaması, istenmeyen faciaların yaşanmasına neden olmuştur. Bir insanın canı, otopark parasından maalesef daha değersiz kılınmıştır.

-Şehrin en önemli müzesi ve Türkiye’nin ilk yerel basın müzesi de eleştirilere tepki olarak kapatılmış, müzenin yeri bir STK’ya tahsis edilmiştir. Akşehir’in tarihini barındıran bu müze için belediye meclis üyeleri seyirci kalmayı tercih etmişlerdir. Tarihi değeri olan baskı makineleri korunmaya gerek duyulmadan rutubetli depolarda yıllarca tutulmuştur. Makineler nihayet Ömer Halis Demir Kültür Merkezi alt katına alınmıştır.

-Konya’nın 31 ilçesinin hemen hemen tamamında belediyenin baskısı ile adliye sarayları yapılmış ve hizmete girmiştir. Şehrimizin komşu ilçeleri Ilgın ve Yunak dahi yeni adliye binasına kavuşmuşken belediye bu konuda hiçbir girişimde bulunmamış, hatta tahsis edilen arsayı engellemeye kalktığı iddia edilmişse de bu konuda kamuoyunu oluşturamamıştır.

-Birçok ilçenin il olması için belediye başkanları şehri örgütler ve kamuoyu yaratarak ülke gündeminde temsil ettikleri şehirleri gündeme taşırlarken, Akşehir Belediyesi bu konuda seyirci olarak yerini almıştır.

-Akşehir’de gençler arasında yoğunlaşan silahlanma ve uyuşturucu madde bağımlılığına karşı belediyenin güvenlik güçlerine destek amacıyla nasıl bir desteği olmuştur, açıklanmamıştır?

-Gözpınarı köyünde bulunan sıcak su hakkında çok kısa bir süre içerisinde termal tesis ve otel kurulacağı ifade edilse de bugüne değin hiçbir eylem yapılmamıştır.


Sayın Başkan; size sıralayabileceğimiz daha o kadar çok konu başlığı var ki, öncelikle belirttiğim bu konulara bir cevap verirseniz kamuoyunu aydınlatmış olursunuz?

Öte yandan, TRAMVAY konusuna hiç girmiyorum, zaten hayalden öte bir şey değildi! Ne de olsa insan hayal ettiği müddetçe yaşar ama aynı insan hayal ettiği yerde değil, hak ettiği yerde olmalıdır da…