Anadolu coğrafyasının kaderidir; ya Balkanlar’dan gelen soğuk havanın etkisinde kalır ya da Afrika’dan esen çöl rüzgarlarının.

Yaklaşık bir yıldır, muhalefetin yakın markajı ve döviz kuruyla enflasyon arasında iyice sıkışan halkın ekonomik gücüyle beraber neredeyse moral dengesini de yitirmeye meyil vermesi üzerine yapılan anketlerin sıklığı da arttı. Anket sonuçlarını gören iktidarımız da belli ki; birkaç katar ekleyerek revizyona soktuğu trenden son durakta inmemek için, bir ara durak inşa etmenin peşinde.

Bilinen kuraldır; söze “yanlış anlama ama” diye başlayan birinin söyleyeceği her şey eleştiriye yönelik ve yanlış anlaşılmaya müsaittir. İktidar da seçimin zamanında yapılacağını söyledikçe, muhalefet baskın seçime karşı aldığı önlemleri artırıyor.

Yerelde bizler bu durumu nasıl gözlemliyoruz derseniz; milletvekili gidiyor, büyükşehir belediye başkanı geliyorsa, akla ilk gelecek atasözü “bayram değil, seyran değil, eniştem beni niye öptü” olmak zorundadır.

Bugün, Belediye Başkanımız Salih Akkaya, Akşehirli hanımları çaya davet ediyor. Çünkü fikirlerini önemsiyor ve değer veriyor. En azından kendisi öyle söylüyor, ben onun yalancısıyım. Umarım her kesimden ve görüşten kadın vatandaşlarımız bu davete icabet eder; iyi yapılanlara iyi, eksik yapılanlara eksik derler. Allah razı olsun diyen de olur, taşı gediğine koyan da. Artık benim bu yazım da bir reklam etkisi yapar ve kalabalığı artırırsa, Belediyemiz de çay masrafına verdiğim olumsuz katkı yüzünden beni affeder diye ümit ediyorum.

Elbette konuşulacak konular arasında “faiz mi enflasyondan çıkar, enflasyon mu faizden” gibi, günün modasına uygun başlıklar da yer alacaktır ancak beni memnun edecek husus, “Akşehir çoktan il olmalıydı” fikrini kuyudan çıkarabilecek 40 akıllıya ulaşılması olacaktır. Akşehir Belediyesi, hangi partili başkan tarafından yönetiliyor olursa olsun, kendi özgün projelerine kavuştuğu gün; istenen yolda yürümeye başlayacaktır, il olmak zaten hakkıdır, hedefine de ulaşacaktır diye düşünüyorum.

Hazır seçim yazmak kısmet olmuşken, Mart 2019 seçimlerinde şehrimizi ziyaret ederek AK Parti Akşehir Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta’nın şu cümlesini okuyucuya hatırlatmayı bir görev biliyorum: “Cumhur İttifakı’nın gireceği ilk seçimde, ülkeyi çalıp çırpanlara bırakmamanızı istiyorum.”

Bence, hangi siyasi partiye gönül vermiş olursa olsun tüm yurttaşlarımız bu tavsiyeyi oldukça ciddiye almalılar. Her şey gönlümüzce olsun. Kalın sağlıcakla.