Böyle bir mutluluk ve cennet gerçekleşebilse! Keşke mümkün olabilse...

Böyle bir mutlu rüyanın gerçeğe dönüşmesinin önünde; Rusya ve daha birçok uluslararası engeller var.

*Azerbaycan'a birçok kez gittim. Baku- tıpkı İzmir'e benzer. İklimi de öyle ılıman ve hoştur. Kardeş Azerbaycan'da, ikinci dil olan uluslararası dil, Rusça idi.

Daha doğudaki birçok Türk ülkeleri ve halkları da; ne yazık ki, aynı durumdaydılar. Artık oralarda Rusça konuşmak ve yazmak modası son bulmalıdır. İnşa Allah bir gün tüm Türk ülkelerinde en hakim dil; Güzel Türkçenin kendisi olur.

Türkiye'de ise en önemli yabancı dil; uzun yıllar önce Fransızca idi; şimdi dünyanın birçok yerinde olduğu gibi; İngilizce en önemli hatta zaruri yabancı dil haline geldi.

Aslında dünyadaki Türkçe konuşulan tüm ülkeler ve yerleşim birimleri birleşmeyi hedef edinmeliler. Hatta sıkça buluşup müşterek ve çok güçlü bir irade haline gelebilnelileler... O zaman dünyanın en büyük devleti olurlar.

Bırakın böyle bir mutluluğu; "Türk ve Türkmen kökenlilerle; Türkçe konuşan diğer ülkelerin; hepsinin toplanıp birleşerek;  tanışabildiği tek bir kongre bile; daha yapılabilmiş değil!" Türkiye Cumhuriyeti ve onun yöneticileri bu yönde öncülük etmeliler.

Rusya ile aramıza giren ve izin almadan hava sahamıza tecavüz edilen olaydan sonraki atışmalarda; Azerbaycan'ın bizden yana tavır takınmış olmasına hem şaşırdım; hem de çok sevindim.

Eskiden böyle bir bağımsızlığın sergilenebileceği umut edilemezdi. Can Azerbaycan'ı çok seviyorum. Her köşesini birçok kez gezdim.

İnşa Allah bütün Türklerin (Uygur kardeşlerimiz de dahil) bir çatı ve ittifak altında birleşebildiğini görelim.