Mualla Nigar Yamaç Ortaokulu’nda ATATÜRK Posterinin baş aşağı asılmasına tepkiler çığ gibi büyüyünce durumu fark eden okul idaresi bu yanlıştan geri dönerek duruma el attı.

Haber/Yorum : Ümit Aykut Şener

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Akşehir’de bulunan okullar, bayraklar ve Atatürk resimleri ile itina ile süslenirken, Mualla Nigar Yamaç Ortaokulu’nda büyük bir ciddiyetsizlik örneği sergilenerek bez afişe baskılı Atatürk posterinin baş aşağı asılmasına tepkiler çığ gibi büyüdü.

Gazetemizi ve şahsımı telefonla arayarak durumun gerçekliğini gösteren fotoğrafları gönderen vatandaşlarımızın bu ihbarından sonra durumun farkına varan okul idarecileri gelen tepkiler sonrasında okul binasının dış cephesine asılan Atatürk Posterini düzelterek bu hatalarından geri döndüler.

Ülkemizin bağımsızlığının ilan edildiği Cumhuriyet Bayramı kutlamaları öncesinde yaşanan bu üzücü durumla ilgili okul idaresinin hizmetlileri sorumlu tutmalarına anlam vermekte güçlük çekiyoruz çünkü kontrol mekanizmasından uzak bu tavırları görevlerini başarısızlıkla yaptıklarının da bir kanıtıdır.

Her şeyden de öte, okul idarecileri sorumluluk almayı bilmeli ve hizmetlilere verdikleri görevleri yerinde kontrol etmelidir!..

Hatadan dönmek erdemdir ancak okul yönetimi ve okul aile birliğinin, Akşehir Halkına bir “ÖZÜR” borcu vardır... 

                    Mualla Nigar Yamaç Ortaokulu Okul Aile Birliği’nden;

                  BASIN AÇIKLAMASIDIR

               29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları nedeniyle Okulumuz Mualla Nigar Yamaç Ortaokulu binasına ters şekilde asılmış olarak görüntülenen Atatürk posteri fotoğrafı nedeniyle gazetedeki haber metnini iyice okunmadan ve de sosyal medyada konunun içyüzü bilinmeden bir karalama ve hakaret kampanyası başlatılmıştır.

                 Olay, posterin asıldığı saatte Okul Aile Birliği seçimi için toplantı yapılacağından iki yüz kadar öğrenci velisinin okulda olduğu sırada cereyan etmiştir. Okul yönetimi ve velilerin de olduğu sırada müstahdemler posteri asmak üzere sarkıtmış, sarkan taraf posterin tersi olduğu uyarısıyla düz tarafını çevirip bağlamışlardır. Poster, iki ucu iki ayrı pencereden bağlandığı için de sarkıtırken doğru tarafı denk gelmemesi gayet normaldir. Yine altını çizerek belirtmek isteriz ki, olayda herhangi bir kasıt, saygısızlık veya ihmal bulunmamaktadır. Poster, bir dakika bile ters şekilde asılıp bağlanmamış olup fotoğrafın çekildiği esnada görevliler iki taraftan düzeltme çabasına girmiştir.

             Okulumuz, diğer bütün okullarımız gibi Büyük Önderimize ve Milli Değerlerimize sahip bir okuldur. Anlık bir olayın art niyetle fotoğraflanarak sosyal medyaya servis edilmesi ve bunun sonucunda insanları yanlış yönlendirmesi, acımasız eleştiri ve hakaretlere neden olmuştur. Poster ters şekilde asılmış olsaydı bahse konu fotoğraf sosyal medyada yayımlanmadan önce öğrenci velileri tarafından tepki görürdü ki, böyle bir olay da yaşanmamıştır.

            29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve aziz hatırasına saygısızlık edilmiş gibi gösterilen bu fotoğrafın sosyal medya üzerinden yayımlamasıyla toplumda infial oluşturulduğundan, okul yönetimimiz acımasız eleştiri ve hakaretlere maruz kalmıştır.

         Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına yaptığımız açıklama ile tekrar vurgulamak isteriz ki, Okulumuz ve Okul Yönetimimiz olması gerektiği gibi Milli Değerlerimize, Atatürk İlke ve İnkılaplarına son derece bağlı bir okuldur.

        Böyle bir olay nedeniyle kamuoyunu meşgul etmiş olmanın üzüntüsü içerisinde olduğumuzu ifade ederken, Ulu Önderimizin aziz hatırasına gösterdiği hassasiyetten dolayı kamuoyuna teşekkürlerimizi sunarız.

            Saygılarımızla...