Seçimler öncesinde sık sık uyum çalışmasını dile getiren AK Parti İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle, yeni seçilen Belediye Meclisi Üyeleri’nden “TIK” yok ama vatandaş ‘TOZ-DUMAN’..!

Normal021falsefalsefalseTRX-NONEX-NONE

Akşehir Devlet Hastanesi, 7 Temmuz 2014 tarihiden itibaren yeni yapılan binasına taşınarak hizmet vermeye başladı. Akşehir’e hayırlı olsun! Emeği geçen herkesten de Allah razı olsun! Devlet hastanesinin taşınmasıyla birlikte arka tarafına yapılan işyerleri hazır olduğu gibi, eczaneler açılmış, optiklerin de yakında açılacağı söyleniyor.

30 Mart 2014 yerel seçimler öncesinde dönemin belediye başkanı tarafından yeni devlet hastanesinin yolları için gerekli istimlak yapılmış ve sonrasında geçici olarak açılan yol asfalt ile kaplanmıştı. Kış şartları nedeniyle bozulan bu yola Nisan 2014’ten itibaren yeni belediye tarafından gerekli özen gösterilmedi. Hasta ve yakınları toz toprak içinde yeni hastaneye önce MR çektirmeye, 7 Temmuz’dan itibaren Polikliniklerin taşınmasıyla muayene olmak için gittiklerinde oksijen yerine bol bol TOZ BANYOSU’na maruz kaldı.

Akşehir Belediyesi asli görevini unutup, bozuk yola yaklaşık 3,5 ay seyirci kaldı. Daha ilk 4 ayındaki bu modern belediyecilik anlayışı ile Devlet Hastanesi, yeni binasına taşınmadan önce ve taşındıktan sonra hastaların toz içinde kalınmasına seyirci kalınmıştır.

Ak Parti seçim beyannamesinde hastanenin halka hemen açılacağını duyurmuştu.  Taşınmasında gecikme olması makul karşılanabilir ancak sağlık yolunun ‘sağlıksız’ olmasının kabul edilebilir bir mazereti asla olamaz. Özellikle kendisi de başarılı bir sağlıkçı olan doktor milletvekilimizin üstelikte yüksek mühendis olan bir belediye başkanıyla daha ilk dört ayında icraatının halktan geçerli not alamadığı gün gibi ortadadır. Kaldı ki bu duruma önceki güne kadar seyirci kalınması da bir o kadar düşündürücüdür.

Yerel Seçimlerin üzerinden Nisan, Mayıs, Haziran ayları geçmiş ve nihayet Temmuz’un 15’inden sonra hastane yoluna kaliteli asfalt dökülmeyişinin mazereti olduğunu (yolda çökme olabilir!) varsayarak baştan savma mucur asfalt dökülebiliyorsa, neden bugüne kadar beklendiğinin de kamuoyuna açıklanması gerekmez miydi? Yol çalışmasına geç başlanması bir yana, bir de toz kaldıran bugünkü asfalt yolun dışında kalan diğer yolların itfaiye tarafından toz kalkmaması için sulanması ise tam komedi…

Allah’tan kendisi de belediyecilik ’ten gelen Sayın Başbakanımız  durumdan haberdar değil !

NBA’nin en değerli basketbolcularından Michael Jordan der ki; ”Yetenek; oyun kazandırır, ekip çalışması ve zekâ ise şampiyonluk.” Seçimler öncesinde sık sık uyum çalışmasını dile getiren AK Parti İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle, yeni seçilen Belediye Meclisi Üyelerinden “TIK” yok!  Bir başka deyişle suları akmayan musluktan çıkan TISSS! sesi gibiler. Sayın Meclis Üyeleri! Sizleri oraya süs biberi gibi oturmak için seçmedi halk. Hiç mi gezmiyorsunuz kent merkezini ve mahalleleri?

 

Nihayet! Akşehir Belediyesi kış uykusundan yazın uyanıp, yola uyduruk bir asfalt kaplayınca şifa bulmak için hastaneye gelen hastalar, acının yanında bir de  ‘TOZ-TOPRAK’ la baş başa bırakıldılar. Hastaneye yolu düşenler, şifa bulmak yerine toz yutunca hayır duası mı ederler yoksa beddua mı orası bilinmez ama hastanenin taşınmadan önce yolunun tamamlanmaması vurdumduymazlıktan başka bir şey değildir.

Velhasıl Belediye yaz döneminde bütünlemeye kaldı ve sınıfı da geçemedi!

Sayın Belediye Başkanı hakkında çıkan haberleri internet sitelerinden takip ediyoruz. Yerel seçimlerin üzerinden 4 ay geçmesine rağmen olumlu bir icraatına daha şahit olamadığımız gibi bir de her yönüyle başarısız bir Nasreddin Hoca Şenliğine şahit olduk ve kahrolduk. Kendisine âcizane tavsiyem; her önüne gelen ziyaretçilerle çekilen resimleri yerel basınla paylaşmak yerine, gerçek icraatlarına bir an önce başlamasıdır. Zira, oturduğu makam şikâyet değil İKTİDAR koltuğudur!

Durum yalnızca da bundan ibaret değil ki! Hastaneye ulaşım da tam bir felaket! Seçim öncesi beyanlarda 55 mahalleye uğrayan şehir içi minibüslerinin hastaneye uğrayacağından bahsediliyordu ancak durum bugün için farklı. Hastaneye uğrayan minibüs sayısı oldukça az. 1 Nisan 2014’ten sonra yürürlüğe giren Büyükşehir Belediye Yasasını okumadan hizmete talip olunursa;  kendi menfaatleri için vitrine çıkarılarak halka sunulan zihniyete söylenecek o kadar çok şey var ki?

Devlet Hastanesi’nin yeni binaya taşınmasının Konya Büyükşehir Ulaşım Daire Başkanlığı’na bildirilmemesi sonucu durumun böyle olacağı zaten en başından belliydi. Hizmette planlama çok önemlidir. Yalnızca seçim zamanı gezmekle, yerine getirilemeyecek taahhütlerle hizmete talip olunmaz. Halkın içine girseydiniz yüksek sesle dile getirdiği “Keşke yeni devlet hastanesi, yolları tamamlandıktan sonra ve dolmuş seferleri başladıktan sonra hizmete açılsaydı” yakınmalarını da kulaklarınızla duyardınız. Anlaşılan o ki; seçim tebrikleri bazı işlerin ‘ES’ geçilmesine vesile ya da bahane olmuş.

Sevilmeyen yol kalabalıkta bile sessizdir! Sessizlik ise gürültüyü beraberinde getirir.

Vizyon sahibi abileriniz sizi uyarıp, bunları hatırlatmadı mı? O grubun içinde bulunanlar bazı kurumları telefonla aradığında talimatla giden kişilerin kapıda en üst düzeyde karşılandıkları iddialarının kamuoyunda iyiden iyiye ayyuka çıktığını sağır sultan bile duymuş. Hani her kesimden ve düşünceden vatandaşa eşit mesafede durulacaktı. Böyle torpile can kurban!

Beyaz giyme TOZ olur, gün gelir politikacı DUMAN olur.

Unutmayalım ki, insanoğlu düşünmesini bilen bir varlıktır! Biz, kendi mesleklerinde yüksek lisans ve doktora yapanların, kamuoyundan daha ileri düşüncelere sahip olan kimseler olduğunu biliyoruz, ya siz sayın başkan?

Yıllarınız bürokraside geçtiğinden dolayı, hür irade ile oturduğunuz o makamda düşünce devrimi yapmanızı ve size öneriyorum. Unutmayalım ki, Akşehir hepimizin, belli bir zümrenin değil!

 Haber/Yorum:

Ümit Aykut ŞENER