Antalya’nın Kepez ilçesine bağlı Kepezaltı Mahallesi Hayvanat Bahçesi girişinde saat 20:30 sıralarında meydana gelen olayda; özel güvenlik görevlisi Hakan Ökten ile H.B. isimli kadın arkadaşı ticari araç içinde ormanlık alanda sohbet etmeye başladı. Aracının yanına başka bir araç gelmesi üzerine araçtan inen ancak iner inmez saldırıya uğrayan ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Ökten kendisini güçlükle aracına atarken, H.B. ise aracı bölgeden uzaklaştırdı. H.B.’nin kullandığı ticari araç 3232 Sokak üzerinde karşısına çıkan bir otomobile çarpmamak için aniden frene bastı. Araçtan inen vatandaşlar Ökten’in yardımına koştu. 112 Acil Çağrı Merkezine haber verilmesiyle olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Hakan Ökten, kaldırıldığı özel hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybetti. H.B. ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. H.B.’nin ilk ifadesinde, Hakan Ökten ile arkadaş olduklarını belirterek; “Bölgeye oturmaya sohbet etmeye gitmiştik. Sonra şahıs geldi, Hakan araçtan indi ve bu kişi ateş etti” dediği öğrenildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nce oluşturulan özel ekip tarafından yapılan takipli çalışmalar sonucunda; spontane gelişmediği ve planlı olduğu değerlendirilen olayda yaşamını yitiren Hakan Ökten’in katil zanlısının M.K. (52) olduğu tespit edildi. Uncalı Mahallesi’nde bir akrabasının evinde olduğu belirlenen zanlı, 24 saat içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

1998 senesinde İstanbul’da işlediği bir cinayet nedeniyle 22 yıl cezaevinde yattığı ve geçen sene şartlı tahliyeyle serbest bırakıldığı belirtilen zanlının bu cinayeti de işlediğini kabul ettiği; olay sırasında alkol ve uyuşturucu etkisinde olduğunu, Ökten’i aralarında çıkan tartışma sonucunda vurarak kaçtığını ve yaptığından dolayı pişman olduğunu söylediği öğrenildi.