Geçtiğimiz yılın Ekim ayında Altunkalem Mahallesi’nde gerçekleşen saldırıda; tanınmamak için peruk takan saldırgan, genç Avukat Asilcan Tuzcu’ya evinin önünde bıçakla saldırmış, gözüne ve vücudunun bazı bölümlerine aldığı bıçak darbeleriyle yaralanan Tuzcu’nun saldırganı engellemeye çalışmasıyla kısa bir boğuşma yaşanmıştı. Saldırganın kaçmasının ardından hastaneye kaldırılan ve daha sonra Konya’ya sevk edilen Asilcan Tuzcu, yapılan müdahalelere rağmen sol gözünü kaybetmişti.

Akşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili olarak yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, zanlı hakkında “Nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs” suçlamasıyla 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamede, sanığın; yargılandığı başka bir davada karşı tarafın vekili olan Avukat Asilcan Tuzcu’nun, malvarlığına yönelik haciz işlemi yaptırması üzerine husumet beslediği iddia edilirken, sanığın kıyafeti ve aracı ile saldırganınkiler arasında benzerlikler tespit edildiği bilgisine yer verildi. İddianamenin, Akşehir Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildiği öğrenildi.