Edinilen bilgiye göre; Tipi Mahallesi’nde yapılan bir düğünde, silahla havaya ateş edildiği yönündeki ihbarı değerlendirenAkşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, ihbar edilen düğüne baskın düzenledi. Düğünde, İbrahim B. ile Hasan G.’nin havaya silahla ateş ettikleri tespit edildi.

İbrahim B.’nin 2 tabanca ile ateş ettiği görülerek, elinde bulunan kuru sıkı bir tabancaya el konuldu. Şahsın diğer elinde bulunan tabanca alınacağı sırada, düğünde bulunan şahısların ve Mutlu P.’nin araya girerek arbede çıkarmaları üzerine İbrahim B. silahla birlikte düğün yerinden kaçtı. Yine aynı düğünde bulunan Hasan G.’den ise 1 tabanca ele geçirilerek her 2 tabancaya da el konuldu.

Düğünde havaya ateş eden Hasan G. ile Mutlu P. ve düğün sahibi Hacı İbrahim S. gözaltına alınarak Akşehir Polis Merkezi Amirliği’ne getirildiler. Düğün yerinden kaçan İbrahim B. ise daha sonra bir başka kuru sıkı tabanca ile birlikte yakalanarak gözaltına alındı.

Düğün sahibine bin 162 TL. ve düğünde havaya ateş eden şahıslara ise 3 bin 150’şer TL. idari para cezası kesildi. Hacı İbrahim S., Hasan G. ve Mutlu P. haklarında yapılan işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, görevli polislere direnerek düğün yerinden kaçan İbrahim B. işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli, çıkarıldığı Nöbetçi Mahkeme tarafından tutuklandı.