Bolvadin’deki eski mezarlıkta izinsiz kazı yaparak define arayan 4 kişiden birinin profesör olduğu ortaya çıktı. Olay, Bolvadin ilçesi Şıhlar Mahallesi Zafer Caddesi üzerindeki eski mezarlıkta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; gece geç saatlerde bölgede devriye gezen mahalle ve çarşı bekçileri, mezarlık içerisinde hareketlilik olduğunu fark etti. Mezarlığın içerisine giren bekçiler, kendilerini görünce kaçmaya başlayan şahısların peşine düştüler. Kısa bir kovalamaca sonrası şahıslardan M.G. olay yerinde, M.Ş. ise mezarlığa yakın bir evin bahçesinde yakalandı.

Olayın ardından bölgede inceleme yapan mahalle ve çarşı bekçileri, mezarlıkta iki mezarın ortasındaki ağacın altının define amacı ile kazma ve küreklerle kazıldığını tespit etti. Gözaltına alınarak Emniyete götürülen şüpheliler ifadelerinde, yanlarında 2 kişinin daha olduğunu belirttiler. Bunun üzerine olaya karıştıkları tespit edilen H.B. ile M.A.D. isimli şahıslar da ikametlerinde gözaltına alındı. Şüpheliler, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Olayda gözaltına alınan şahıslardan birinin, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Harita Mühendisliği Bölümü’nde görev yapan Prof. Dr. M.G. olduğu ortaya çıktı. Üniversite kaynaklarından alınan bilgide ise olayla ilgili emniyet ya da savcılıktan resmi bilgi geldiği andan itibaren söz konusu profesör hakkında idari soruşturma açılacağı belirtildi.