Akşehir; Batı Cephesi Karargahı’na 9 ay 10 gün ev sahipliği yaparak ve ordumuza cephe gerisinde her türlü desteği vererek bu kutlu zaferin hazırlanmasında taşıdığı payın gururunu yaşamaya devam ediyor.

Karargahın 24 Ağustos 1922 tarihinde Akşehir’den uğurlanmasının ardından, 26 Ağustos gecesi Yunan hatlarının gerisine sızmaya başlayan Türk ordusu, sabah saatlerinde başlayan topçu ateşini sonrasında saat 06:00’da hücuma geçti ve Tınaztepe’yi kontrolü altına aldı. Başkomutan Mustafa Kemal Paşa muharebeyi, Genelkurmay Başkanı Fevzi Paşa ve Batı Cephesi Komutanı İsmet Paşa ile birlikte Kocatepe’den idare etti.

27 Ağustos’ta Afyon’un ele geçirilmesinin ardından 2 gün süren taarruzun sonucunda Başkomutanlık Meydan Muharebesi kesin zaferle sonuçlanmış; işgalci Yunan ordusuna atılan tokat, ülkemiz üzerinde planlar yapan tüm emperyalistlerin ve işbirlikçilerinin yüzünde patlamıştı.

Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi şahsiyetinde; bize bu toprakları vatan kılan silah arkadaşları ile tüm şehit ve gazilerimizin aziz hatıraları önünde, minnet ve saygıyla eğiliyoruz.

30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun!