10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası münasebetiyle ve Konya El Ele projesi kapsamında gerçekleştirilen ziyarette; öğrencilerin yanı sıra özel eğitim sınıfı öğretmenleri, okul idarecileri, servis şoförleri ve servis rehber görevlileri de hazır bulundular.

Kaymakam Karahan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İşcan’a, kendilerinin yaptığı birer tabloyu hediye eden öğrenciler, Kaymakamlık Makamında uzun süre ağırlandılar. Hoş sohbet ve ilginç diyalogların da yaşandığı ziyaret sonrasında öğrenciler, Kaymakam Karahan tarafından çeşitli hediyelerle uğurlandılar.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, özel öğrencilere gösterdiği ilgi ve verdiği destekten dolayı Kaymakam Karahan’a teşekkür ederken, Yunak Kaymakamı Murat Karahan da; “İş ve eğitim hayatında olduğu kadar, sosyal hayatta da daha aktif bir yaşam sürmeleri en doğal hakları olan engelli bireylerin daima yanlarında ve desteğinde olduğumuzu belirterek Dünya Engelliler Haftası’nın bu konudaki bilinç ve hassasiyetin daha da artmasına vesile olması temenni ediyorum” dedi.

Özel Öğrencilere Özel İlgi

Kaymakam Karahan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İşcan, ilçede bulunan iki rehabilitasyon merkezini ziyaret ederek, merkezlerde eğitim gören öğrenci ve çalışanların Dünya Engelliler Haftası’nı kutladılar. Ziyaretlere, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Tunçez de eşlik etti.

Kaymakam Karahan; “Gerek sosyal yaşamda gerekse iş yaşamında kendilerine çok zor yer bulan ve yaşamın birçok alanında çeşitli engeller ile karşılaşan engelli insanlarımızın farkına varmak ve onlarla birlikte yaşadığımızı unutmamamız gerekiyor. Devlet olarak tüm engelli bireylerimizin talep ve beklentilerini yerine getirme konusunda gerekli hassasiyeti gösterirken, aynı zamanda toplumsal bir sorumluluk olan engellilerin sorunları, tüm vatandaşlarımızı da yakından ilgilendirmektedir” şeklinde konuşurken İşcan da en büyük engelin sevgisizlik olduğunun altını çizerek, sevgi ve hoşgörü ile her engelin aşılacağını söyledi.