Önceki gün Akşehir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Vefa Gecesi, yoğun bir katılıma sahne oldu. Gecenin açılış konuşmasını yapan Akşehir Kaymakamı İsmail Küreci; “Sağlık çalışanları bu ülkenin değeridir. Böyle bir gecenin düzenlenmesinde katkı sağlayan AKYÖRDER yönetimine teşekkür ederim. Hepiniz hoş geldiniz” dedi.

Geceye katkı sağlayan ARTIBİR İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ötgün ise yaptığı açıklamada; “Farklı olduğunu bizlere birçok kez gösteren, çok sayıda sosyal yardımlaşma ve kültürel faaliyette etkin rol üstlenmekte olan AKYÖRDER’in ince düşüncesi ile bir araya gelmiş bulunmaktayız. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yaşar Örs’e ve yönetimine teşekkür ederim. Dünya genelinde zor bir süreçten geçmekteyiz. Yaşadığımız bu zorlu dönemi, sizlerin fedakarca gayreti sayesinde başarılı bir şekilde atlattık. Sizlere minnettarız” ifadelerine yer verdi. 

AKYÖRDER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yaşar Örs de “Derneğimizin düzenlemiş olduğu Sağlık Çalışanlarına Vefa Gecemize hoş geldiniz” diyerek başladığı konuşmasında, sağlık çalışanlarına şu cümlelerle hitap etti:

“Uzun pandemi döneminde kendinizi ve ailenizi feda ederek büyük bir mücadele verdiniz. Bu süreçte sizlere her ne kadar dualarımızla destek olsak da başka bir yardımımız dokunmadı. Bizler sizlerden razıyız. Siz sağlık çalışanları; canınızı yok sayarak insanların canını kurtarmaya çalışırken sizlere yapılan şiddet olaylarını nefretle kınıyorum. Biz halk olarak, kabul edilemez bu tür davranışlara karşı her zaman yanınızdayız. Hepinize çok teşekkür ediyor ve iyi eğlenceler diliyorum. İyi ki varsınız.”

Programda, TRT sanatçıları Uğur Önür ve Umut Sülünoğlu muhteşem bir konser ile sağlık çalışanlarına unutulmaz bir gece yaşattı. Konserin ardından; Akşehir ilçe Sağlık Müdürü Muhammet Sait Yalçın, Devlet Hastanesi Başhekimi Bülent Erdem, Diş Hastanesi Başhekimi Yasin Nuri Ülkü, Akşehir PARKHAYAT Hastanesi Başhekimi Mehmet Serkan Demirdağ, Belediye Başkan Vekili Mehmet Serhat Arslan ve ARTIBİR İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ötgün ile sanatçılar Uğur Önür ve Umut Sülünoğlu’na, AKYÖRDER’e has plaket takdiminde bulunuldu.

Gecenin sürprizi yine AKYÖRDER’den geldi. Programın finalinde 3 kuzu, yapılan çekilişle belirlenen 6 aileye hediye edildi.