Sosyalleşmenin artış eğilimi göstereceği bayram günlerinde; pandeminin henüz sona ermediğinin unutulmaması, virüsten korunmak ve bulaştırmamak için tedbirlere uyulması gerekiyor. Maske, sosyal alanda mesafe ve genel olarak hijyen kurallarının uygulanmaması durumunda, bu müstesna bayram günlerinin vaka artışına neden olabileceği gerçeği önemini koruyor.

Hijyen konusunda, kurban kesimlerinde de riayet edilmesi istenen kuralların dışına çıkmamak gerekiyor. Bu yönde alınan kararlar doğrultusunda, ülke genelinde olduğu gibi Akşehir’de de belirlenen yerler ile vatandaşların kendilerine ait bina ve apartmanlarının kapalı alanları ve bahçeleri dışında kurban kesimi yapılamayacak, parklarda ve yol kenarlarında istenmeyen görüntülere izin verilmeyecek.

Yine coşkulu bayram günlerinin, trafik kazaları ile trajedi ve mateme dönüşmemesi amacıyla her kademeden çok sayıda yetkili ve görevli, bayram tatilini de içeren 9 gün boyunca ülke genelinde karayollarında görev ve denetleme yapacaklar.

Pervasız Gazetesi olarak; okuyucularımızın ve İslam Alemi’nin mübarek Kurban Bayramını kutluyor, sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmenizi diliyoruz.