Gazeteci-yazar Uğur Mumcu; günümüzden 28 yıl önce aracına konulan bir bomba ile katledildi. Öldürülmesinden 20 ay sonra, 30 Eylül 1994 tarihini taşıyan Vakıf senedi ile O’nun adını taşıyan bir vakıf kuruldu. 

Uğur Mumcu’nun gazetecilik anlayışını sürdürecek genç gazetecileri basına kazandırmak amacıyla kurulan Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı; bir diğer kuruluş amacı doğrultusunda ise edebiyat, felsefe, sinema, resim ve görsel sanatta sıradanlığı reddedenlerin bir araya gelebileceği, kendilerini geliştirebileceği bir kültür ve sanat merkezi olma yolunda önemli adımlar attı ve atmaya devam ediyor.

Vakıf, resmi internet sitesinde yer alan ifadeyle, her yıl 24-31 Ocak günleri arasında gerçekleştirilen Adalet ve Demokrasi Haftası ile de; Faili meçhul bırakılan cinayetlerin yaşandığı ülkemizde adalet ve demokrasinin, ancak dayatmalara, baskılara, hoşgörüsüzlüğe, işkenceye, haksızlığa direnen yurttaşların çoğalmasıyla yerleşebileceği bilincini, bir çatı kurum olarak, demokratik kitle örgütlerinin de katılımıyla hayata geçiriyor.”

Yurtsever, Atatürkçü, araştırmacı gazeteci yazar Uğur Mumcu’yu, katledilişinin 28. Yıldönümünde saygıyla anıyoruz.