Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde düzenlenen Cumhuriyetin Kuruluşunun 98. Yıldönümü kutlama etkinliği; Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Yiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Barbaros Topaloğlu, Şube Müdürleri, bazı protokol üyeleri, Kolej yöneticileri, Akşehirliler, veliler, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yaptığı açış konuşmasında, Türkiye’nin Cumhuriyet ile gücünü artırmaya devam ettiğini aktaran İlçe Milli Eğitim Müdürü Topaloğlu; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın öneminin tarihsel sürecini paylaşarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnetlerini sundu.

Öğrenciler Performanslarıyla Büyüledi

Daha sonra başlayan program boyunca, öğrencilerin Cumhuriyet temasıyla hazırladıkları müzik, drama ve dans performansları, izleyenleri adeta büyüledi. Gösterileriyle duygusal anlar da yaşatan öğrencilerin, Cumhuriyetin dünden bugüne bir kutsal emanet olarak nasıl fedakarca taşındığının ortaya konulduğu teatral gösterisi de Akşehirlilerin ve velilerin büyük beğenisini kazanırken, salonu dolduranlar tarafından coşkuyla alkışlandı.

Etkinliğin son kısmında dev okul korusunun yaptığı Rap Show, Cumhuriyet Bayramı coşkusunu ikiye katladı. Gösteri sonunda tüm öğrencilerin, öğretmenlerin ve kolej yöneticilerinin sahneye hep birlikte çıkarak izleyenleri selamladığı o anlarda ise alkış tufanı koptu. Programa katılanlar, öğrencilerin sergiledikleri muhteşem performansı ayakta ve tezahüratlarla alkışladılar.