Özel Akşehir Birey Koleji öğrencilerinin; Cumhuriyet Bayramı’nda olduğu gibi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83. Yıldönümünde de hazırladıkları ve 10 Kasım ruhunu yaşattıkları özel tören velilerini, öğrenci arkadaşlarını ve tüm izleyicileri ağlattı.

Akşehir Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen; Akşehir Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile velilerin katıldığı törende, öğrencilerin hazırladığı “Saat Kaç?” Oratoryosu tüm katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

Final sahnesinde ise; TRT program yapımcısı, oyuncu ve yönetmen Türker Yılmaz’ın Ankara’dan bizzat tören için gelmesi ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü sahnede canlandırmasıyla alkış tufanı koparken, tüm salon ayaktaydı.

Duayen oyuncu Türker Yılmaz, Gazi Mustafa Kemal rolünde Gençliğe Hitabeyi okuyarak tüm salonu gözyaşına boğdu. Tören bitiminde tüm izleyicilerle bireysel fotoğraf çekimleri gerçekleştiren eğitmen sanatçı; “10 Kasım ruhunu böyle derinlemesine yaşayan ve yaşatan Akşehir Birey Koleji yönetici, öğretmen ve öğrencilerine minnetlerimi sunarım” diyerek tüm salona teşekkür etti.