Salgın tedbirleri doğrultusunda, Akşehir Kültür Merkezi’nde online olarak gerçekleştirilen Türkiye Finali’nin jürisi; SÜNHAM Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Kadir Öztaş, Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Aziz Ayva, Konya Şehir Tiyatrosu’ndan Berfu Kılınç Çiftçi, Ufuk Şen ve Fatih Çiftçi’den oluştu.

Yarışmaya katılan ve bölge birincisi olan illerdeki ilkokullara canlı olarak bağlantı gerçekleştirilirken, sonuçların açıklanması sırasında okullarda büyük heyecan yaşandı. Jürinin bölge birincilerine ait videoları izleyerek yaptığı değerlendirme sonucunda 87 puanla bu yılın birincisi seçilerek 20 bin liralık para ödülünün de sahibi olan ekip, Konya’dan ‘Şimal’ rumuzuyla yarışmaya katılan ilkokul oldu.

Yarışma sonunda yaptığı konuşmada katılan tüm okullara teşekkür eden Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya; “Nasreddin Hoca gibi büyük bir değeri daha iyi anlamak, onu yaşatmak ve anlayarak onu yaşamak için bu tür etkinlikler düzenliyoruz. Akşehir’imizle yarışmaya katılan iller arasında kültür köprüsü kurmak, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı Nasreddin Hoca’mızın o değerleri ile bezeyerek yetiştirmek, tiyatro kabiliyetlerini öne çıkarmak, özgüvenlerini geliştirmek ve en önemlisi de onlara güzel bir kimlik kazandırmak için bu yarışmaların önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Yarışma ödüllerini, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Kasım ayı içerisinde yapacağı Akşehir ziyaretinde vereceklerini belirten Başkan Akkaya; önümüzdeki yıl salgından kurtularak yarışmaya katılan tüm illerin temsilcilerini Akşehir’de ağırlayıp, bölge ve Türkiye finalini yapmayı arzu ettiklerini söyledi.

Canlı bağlantı yapılan ilkokullara, yarışma hakkında düşünceleri soruldu. İlkokulların idarecileri ve öğretmenleri; yarışmanın eğlendirici ve bir o kadarda bilgi verici olduğunu dile getirerek, Akşehir Belediyesi başta olmak üzere yarışmada emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Yarışmada ikinciliği ve 15 bin liralık para ödülünü Aydın’dan ‘Cesur Yürekler’ rumuzuyla katılan ilkokul kazanırken, Bingöl’den ‘Küçük Oyuncular’ rumuzuyla yarışan ilkokul da üçüncülüğü ve 10 bin liralık para ödülünü elde etti. Yarışmaya katılan ve özel ödüllere layık görülen 4 ekip ise 2’şer bin liralık para ödülü almaya hak kazandılar. 

Çanakkale’den ‘İlahi Hoca Efendi’ rumuzuyla katılan ilkokul Tarık Buğra Özel Ödülü’nü, Düzce’den ‘Grup ŞMK’ rumuzuyla katılan ilkokul Nimetullah Nahcivani Özel Ödülü’nü, Ordu’dan ‘Yağmur’un Çocukları’ rumuzuyla katılan ilkokul Seyyid Mahmud Hayrani Özel Ödülü’nü ve Mardin’den ‘Beyaz Güller’ rumuzuyla katılan ilkokul da Hacı İbrahim Veli Sultan Özel Ödülü’nü kazanan okullar oldular.