Akşehir'in kalabalık ailelerinden Tunçez’lerin geleneksel bayramlaşma merasimi bayramın birinci günü Akşehir Öğretmen Evi’nde yapıldı.


Akşehir’in kalabalık sülalelerinden olan Tunçez’lerin geleneksel hale getirdikleri “Tunçezler ve Aile Dostları  Bayramlaşması”  bu yıl da  Akşehir Öğretmen evi bahçesinde bayramın birinci günü saat 10.00’da  gerçekleşti.


 Bayramlaşmaya Akşehir’de oturan Tunçezler başta olmak üzere Akşehir dışında olup da bayram nedeniyle ilçede bulunan tüm akrabalar katıldı. Bu yıl bayramın yaz tatiline denk gelmesi ve geleneksel hale gelmesinden dolayı  katılımın yoğun olduğu görüldü.


Organizasyonu hazırlayan Haydar Tuna İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni Zühtü Selmani Tunçez yapmış olduğu konuşmada; “bayramların toplum hayatında ki öneminden bahsederek bayramda  karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği, dargınlıkların unutulduğu, barışıldığı, kardeşçe kucaklaştıkları, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, Ramazan Bayramınız kutlu olsun” dedi. 


Açılış konuşmasının ardından, İnceler Camii İmam Hatibi Metin Tunçez ve Taş Medrese Camii İmam Hatibi Kazım Tunçez’in okumuş oldukları Kur’an ve dua’dan sonra katılanlara çeşitli ikramlarda bulunuldu. 


 İkramlardan sonra  söz alan aile büyükleri duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Bu yıl üniversiteyi kazanan yedi öğrenci tebrik edildikten sonra yaklaşık iki saat süren bayramlaşma merasimi sona erdi.