Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen Şeb-i Arus programına, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta ve sınırlı sayıda seyirci katıldı.

TBMM Başkanı Şentop’un açılış konuşmasının ardından söz alan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hazreti Mevlana’nın eserlerini;  sözlerini takip ederek o hayatı bizim de yaşayabilmemiz için kaleme aldığını vurguladı. Bakan Ersoy; “Yolu bulmak için yolcuya tarif gerekir. Ama önce yola çıkmaya niyet etmek şarttır. Eğer maksat bu değilse hiçbir tarif kişiyi ne yolun başına getirebilir ne de sonuna ulaştırabilir” şeklinde konuştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da konuşmasında; “Bu yıl pandemi sebebiyle Hazreti Pîr’in vuslat törenlerine katılamayan, kalbi Konya ile Mevlana ile atan bütün dostlarla en kısa zamanda buluşmayı ümit ediyor; bütün hak aşıklarını pandemi sonrası Konya’mıza davet ediyorum” dedi.

Hazreti Mevlana’dan:

“Her şey vaktini bekler. Ne gül vaktinden önce açar, ne güneş vaktinden erken doğar. Bekle, senin olan sana gelecektir.

Her zorluğun sonunda doğan bir ışık vardır. Eğer elleriniz diken yaralarıyla kan revan içinde kaldıysa güle dokunmanıza çok az kalmış demektir.

Merhamette güneş gibi ol, cömertlikte akarsu gibi ol, tevazuda toprak gibi ol, ayıpları kusurları örtmekte gece gibi ol.”