6 gün boyunca devam edecek ve Açık Hava Tiyatrosunda saat 21,30’da başlayacak olan konserlerde sahne alacak sanatçılar şöyle;

5 Temmuz Salı günü Erhan Uslu (Ücretsiz),

6 Temmuz Çarşamba Kolpa (Ücretli),

7 Temmuz Perşembe Melihat Gülses (Ücretsiz),

8 Temmuz Cuma Mustafa Yıldızdoğan (Ücretsiz),

9 Temmuz Cumartesi Pinhani (Ücretli),

10 Temmuz Pazar günü ise Bengü (Ücretli).

5 Temmuz Salı günü başlayacak şenliğimizin ilk gününde saat 10.30’da geleneksel Dellal tarafından halkımız şenliğe çağırılacak. Saat 15.30’da Nasreddin Hoca’yı Şenliğe çağrı ve akabinde Şenlik Korteji Yürüyüşü gerçekleştirilecek. Saat 16.15’de ise Yeniköy Mahallesinde Özus Çiftliğinde maya çalma töreni ardından ise saat 17.30’dan itibaren resmi açılış törenimiz gerçekleştirilecek.

Karikatürcüler Derneği ile ortak düzenlenen 41. Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması’nda 63 ülkeden 690 karikatür sanatçısının katıldığı ve 2050 adet karikatür eseri ile yarışma gerçekleşti. Akşehir Belediyesi Özel Ödülü’nü alan Alman Karikatür Sanatçısı Steffen Jahsnowski kazandı, kendisine 5 Temmuz tarihinde Altın Eşek Karikatür Ödülü verilecek.

 “6 Temmuz’da “Mutluluk Diyarı”

7 Temmuz’da “Sihirli Reçeller”,

8 Temmuz “Masal Diyarından Günümüze”,

9 Temmuz “Okyanus Müzikali Deniz Kızı Efsanesi”,

10 Temmuz’da ise “Yere Düşen Elma” isimli tiyatro oyunları çocuklarla buluşacak.

Ayrıca yetişkinler içinde tiyatrolarda 6 Temmuz’da “Piknik Sepeti”, 7 Temmuz’da “Selvi Boylu Az Boyalım”, 8 Temmuz’da “Son 5 Dakika” ve 9 Temmuz’da ise “Ömrümün Sonuna Kadar” isimli tiyatro oyunları yetişkinler için perde açacak. Şenlik boyunca Gülmece Sanat Atölyesi tarafından Gülmece Parkı’nda resim, ebru, cam, hat sanatı, naht sanatı, kitre bebek sanatı, çocuklarla seramik, çocuklarla resim gibi ilgili atölye çalışmaları da yapılacak.

Nasreddin Hoca Şenliği’nin çok rağbet gören bir diğer alanı olan şov ve gösterilerde Akşehirliler bu yıl; Doğukan Alsay Robot Şov, Gencer Savaş ve Bandosu, Cambaz Mithat Yetenek Sirkiniz adlı gösterileri izleme fırsatı bulacaklar.

Şenlik kapsamında birçok sergi de Akşehirli sanatseverlerle buluşacak; Ahmet Genç “Akşehir’den İnsan Manzaraları” Fotoğraf Sergisi, Akşehir Belediyesi- AFAD 8. Uluslararası Fotoğraf Yarışması “Ödüllü Fotoğraflar Sergisi”, Gülmece Sanat Atölyesi “Atölye Çalışmaları ve Sergisi”, İzmir Sanat Gurubu Fatma Akdaş ve Öğrencileri “Karma Minyatür ve Tezhip Sergisi”, Karikatürcüler Derneği “Ödülü Karikatürler Sergisi”, Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi “Geleneksel Türk Sanatları Sergisi” Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi “Resim Sergisi” Yaşar Turgut ve Nevzat Gürbüz “Şiirlerle Fotoğraf Sergisi’nin  şenliklerde yer alacak.

Şenlikler kapsamında yerli ve yabancı halk dansları ekiplerinin şenlik boyunca çeşitli alanlarda gösterilerini sergileyecek.

Bosna Hersek, Bulgaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Moldova olmak üzere 4 yabancı halk dansı grubunun, Akşehir Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibi Akşehir Yöresi, Yedirenk Halk Oyunları GSK, Denizli Grangaz DSK, Trabzon İmece GSK, Adana Cep MTAL GSK, Denizli Destan DSM, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, oyunlarıyla Akşehirlilerle buluşacak.