Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Başkanlık makamında düzenlediği basın toplantısında; şenliklerin bu yıl Covid-19 tedbirleri kapsamında önceki yıllara göre daha dar kapsamlı olarak yapılacağını belirtti. Şenliğin, Akşehir’in tanıtımına ve Nasreddin Hoca’nın yad edilmesine katkı sağlamasını ümit ettiğini ifade eden Başkan Akkaya, şenliğe katılacak misafirlerin sosyal mesafe kurallarına uymalarını ve maske takmalarını istedi.

Bu yıl şenliklerde Nasreddin Hoca’yı, ünlü tiyatrocu Behzat Uygur’un canlandıracağını açıklayan Salih Akkaya’nın aktardığına göre; şenlikler 5 Temmuz’da, geleneksel olarak Dellalın halkı şenliğe çağırması ve şenlik programının halka dağıtılması ile başlayacak. Program, aynı gün Nasreddin Hoca Arkeolji ve Etnografya Müzesi önünden Nasreddin Hoca’yı Şenliğe Çağrı, halk oyunları gösterileri, şenlik korteji yürüyüşü, Temsili Nasreddin Hoca’nın Yeniköy Mahallesi’ndeki Özus Çiftliğinde maya çalması ve Cumhuriyet Meydanı’nda şenliğin resmi açılışı ile devam edecek.

Takip eden günlerde, şenlikler kapsamında; sergiler, Gülmece sanat atölyeleri, karikatür atölyesi, çocuk ve yetişkin tiyatroları, farklı içeriklerde şovlar, eşek yarışları ve ülkemizin değişik yörelerinden katılacak olan grupların sergileyeceği halk oyunları gösterileri gerçekleştirilecek.

Konserler İptal

Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği tarafından yapılacağı duyurulan konserlerin iptal edildiği öğrenilirken, Belediye Başkanı Salih Akkaya; pandemi nedeniyle riski artırmamak amacıyla şenlik programına dahil edilmeyen konserlerin, 24 Ağustos Onur Günü kutlamaları sırasında ya da Ekim ayı içerisinde ve ses getirecek sanatçıların katılımıyla yapılmasını planladıklarını söyledi.

Bu yıl Kiraz Festivali’nin de yapılmayacağı şenlikler öncesinde düzenlenen 40. Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması’nda Akşehir Belediyesi ve Nasreddin Hoca Özel Ödülünü, Hırvat sanatçı Nikola Listes’in kazandığı açıklayan Başkan Akkaya sözlerini, şehir dışında yaşayan hemşehrilerimizi şenliklere davet ederek tamamladı.