Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’nın sosyal medya hesabından duyurduğu üzere, her yıl 24 Ağustos Onur Günü etkinlikleri çerçevesinde temsili olarak oynanan maçın 100. yıldönümünde “Yüzyılın Maçından Yüzyılın Zaferine Milli Mücadele ve Futbol” adıyla düzenlenen panel, 28 Temmuz 2022 Perşembe günü gerçekleştirilecek. 

M.Ü. Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü ve Spor Tarihi Araştırmaları Derneği tarafından planlanan Milli Mücadele’nin Yüzüncü Yılı etkinlikleri kapsamında hayata geçirilecek olanpanelin, Oturum Başkanlığını Prof. Dr. Vahdettin Engin’in üstlendiği ilk oturumuna Barış Kenaroğlu, Bedri Cumhur Doğu ve Doç. Dr. Arif Kolay, Oturum Başkanlığını Prof. Dr. Okan Yeşilot’un üstlendiği ikinci oturumuna da Dr. İbrahim Kaçmaz, Dr. Alihan Limoncuoğlu ve Doç. Dr. Akif Pamuk, konuşmacı olarak katılacaklar.

İzmirli araştırmacı Bedri Cumhur Doğu’nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlara göre; Çanakkale kahramanı, Yavuz’un Topçu Yüzbaşısı, Kuvâ-yi Milliye Kahramanı, Karşıyakalı ve işgal yıllarının Fenerbahçe takımı oyuncularından Kenan Or’un ailesi de panele katılarak ellerindeki belgeleri katılımcılarla paylaşacak.