Çanakkale Destanının 106. Yıldönümünde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü, Akşehir Şehitliği’nde yapılan törenle kutlanırken, 18 Mart Çanakkale Zaferi için düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri de Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Anma Töreni çerçevesinde takdim edildi.

Anma Programı; Akşehir Kaymakamı Ahmet Sait Kurnaz, Garnizon Komutanı Albay Tolga Yuvalı ve Belediye Başkanı Salih Akkaya tarafından Şehitlik Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Garnizon Komutanı Albay Tolga Yuvalı bir konuşma yaptı.

Albay Tolga Yuvalı konuşmasında; “Çanakkale’nin geçilmeyeceğini, Türk vatanının bölünmeyeceğini ve Türk milletinin asla esir düşmeyeceğini, bütün imkansızlıklara rağmen tüm dünyaya haykıran şehitlerimizin kazandığı Çanakkale Zaferinin 106. Yıldönümünü kutluyoruz. Bu zafer; Osmanlı Devleti’nin küllerinden yeni Türk Devleti’nin ve Türk benliğinin doğmasının ilk kıvılcımlarını veren büyük bir kahramanlık ve diriliş destanıdır. Şehitlerimizi Anma Günü olarak kabul edilen bu günde; bütün şehitlerimizi rahmetle anmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Şehit ailelerine seslenen Tolga Yuvalı; vatan, millet ve bayrak uğruna şehit olan evlatlarının sonsuza kadar milletin kalbinde yaşayacağını söylerken, ülkemizin esenliğini toprağın bağrında şerefiyle yatan şehitlerimize borçlu olduğumuzun altını çizdi. Yuvalı; “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi, rahmet ve minnetle anıyoruz” şeklinde konuştu.

Yaptığı konuşmada; “Çanakkale Zaferinin 106. Yıldönümünü kutlarken, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canlarını veren şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkarak Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek yaşatmaya devam edeceğiz” diyen Kaymakam Ahmet Sait Kurnaz’ın Şehitlik Defterini imzalamasının ardından şehitler için dua edilip şehit aileleri ile birlikte şehitlikte bulunan kabirler ziyaret edilerek karanfiller bırakıldı.

Anma ve Ödül Töreni

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü çerçevesinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler için düzenlenen Anma ve Ödül Töreni, Akşehir Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Törene; Akşehir Kaymakamı Ahmet Sait Kurnaz, Garnizon Komutanı Albay Tolga Yuvalı, Belediye Başkan Vekili İsmail Hakkı Koç, Başsavcı Hazım Aslancı, Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Gök, Milli Eğitim Müdürü A.Barbaros Topaloğlu, kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Barbaros Topaloğlu; “Türk milletinin birlik ve beraberlik içerisinde dünyaya Çanakkale Geçilmez diyen atalarımızdan bize kalan bu vatanı ne pahasına olursa olsun korumak ve geliştirmek bizlerin görevidir” dedi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü konulu videonun izlenmesinin ardından ödül törenine geçildi. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilerden birinci olanlar ödüllerini Kaymakam Ahmet Sait Kurnaz’ın elinden alırken, ikinci ve üçüncü olan öğrencilerin ödüllerini de Garnizon Komutanı Albay Tolga Yuvalı, Belediye Başkan Vekili İsmail Hakkı Koç ve Cumhuriyet Başsavcısı Hazım Aslancı verdi.

Resim Yapma Yarışmasında; Yıldırım İlkokulu’ndan Asel Çelebi birinci, Atakent İlkokulu’ndan Yiğit Arı ikinci ve Mehmet Türkmen İlkokulu’ndan Dudu Kale üçüncü oldu.

Şiir Yazma Yarışmasında; Mualla Nigar Yamaç Ortaokulu’ndan Emiralp Geçit birinci, Adsız Sedat Sezgin Ortaokulu’ndan Fatime Nur Arslan ikinci ve Çamlı Şehit Yaşar Soylu Ortaokulu’ndan Betül Nur Yıldız üçüncü oldu.

Kompozisyon Yazma Yarışmasında; Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesi’nden Fadime Şanlı birinci, Hacı Sıddıka Baysal Fen Lisesi’nden Azra Ceren Bozgöz ikinci ve Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesi’nde Eylem Deniz Yavaşoğlu üçüncü oldu.