60.Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliğinin ikinci günü sanatsal etkinliklere sahne olurken, şenliğin ilk konserinde Manga Akşehirlilerle buluşacak.





Gülmece Parkında saat 10:00’da başlayacak olan etkinliklerde; Sanata Saygı Platformu, çocuklarla seramik, ahşap oyuncak, kukla, resim gibi sanat dallarında atölye çalışmaları yapacak. Konya Olgunlaşma Enstitüsünün Keçe ve Deri konulu atölye çalışmaları yine Gülmece Parkında saat 10:30’da başlarken, Karikatürcüler Derneğinin saat 13:30’daki atölyesi de Akşehir Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek. Hayatta Olmaz filminin gösterimi ise saat 14:30’da Akşehir Kültür Merkezinde yapılacak.





Sergilerin Açılışı





Saat 15:00’da açılacak olan sergilerin yerleri ve temaları şöyle:
*Batı Cephesi Karargah Müzesi Önü: “Akşehir’in Hafızası” Fotoğraf Sergisi (Fikri Er)
*Tarihi Cumhuriyet Okulu: Üç Boyutlu Rölyef, Ahşap Süsleme Sergisi (Şehit Osman Aydoğan Halk Eğitimi Merkezi)





*Gülmece Parkı: “Akşehir’den İnsan Manzaraları-2” Fotoğraf Sergisi (Ahmet Genç) / Sanata Saygı Platformu Atölye Çalışmaları
*Akşehir Kültür Merkezi: “Kadrajımızdan Yansıyanlar” Fotoğraf Sergisi (AKFAD) / Karikatür Sergisi (Karikatürcüler Derneği) / Selçukludan Motifler Sergisi (Konya Olgunlaşma Enstitüsü) / Akşehir Atölyesi Proje Sergisi (Erciyes Üniversitesi Mimarlık fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü)
*Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi: “Yağlı Boya ve Sulu Boya” Resim Sergisi (Gülen Baldan) / Hüsn-i Hat ve Tezhip Sergisi (Ersan Perçem) / “Pervasız Yerel Basın Müzesi” Matbaa Sergisi





Saat 17:00’da Nasreddin Hoca Huzurevi’nde gösteri yapacak olan yerli ve yabancı halk dansları ekipleri; saat 18:00’da Cumhuriyet Meydanında ve saat 19:00’da Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezinde izlenebilecek.





Şenliğin ilk konserinde ise Manga, saat 21:30’da Açık Hava Tiyatrosunda sahne alacak.