Konya Valiliği’nin resmi internet sitesinde de yer verilen konuşmasında, Selçuklu Devleti denilince hikmetin anımsandığını ifade eden Vali Özkan; ilim, irfan ve hikmetin hükümetle birleşmesi ile Türk İslam medeniyetinin inkişafına yol açtığını vurguladı.

Vali Vahdettin Özkan; “Türk Devleti ve Türk Milleti dünyada en kıymetli bir coğrafyada, en kadim bir kültürü kendine istinat noktası yapmıştır. Rekabet gücümüz en yüksek olan bir alandayız. Bu anlamda şevkimizi, iştiyakımızı yüksek tutacağız. Devletimizin ortaya koymuş olduğu hedefler doğrultusunda el birliği yaptığımız zaman hem çocuklarımızın yaşam kalitesi artacak hem de çocuklarımız kendi fıtratı üzerine tekamül ederek en insani gelişmişlik noktasını yakalamış olacaktır. Konyalı hemşerilerimizde, bu duygu, düşünce ve kültür var.” şeklinde konuştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Übeyit Aça, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Şakir Uslu, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve çok sayıda vatandaşın katıldığı programda, Türk Yıldızları da selamlama ve gösteri uçuşu yaptılar.