Fetullahçı Terör Örgütü FETÖ/PDY tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen hain darbe girişiminin 4’üncü yıldönümünde, tüm yurtta olduğu gibi Akşehir’de de anma etkinliklerini içeren bir program düzenlendi. Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Güçleri ve devlet kadrolarına sızan paralel devlet yapılanmasının, milletin silahlarını yine millete doğrulttuğu kanlı darbe girişiminde ve terörle mücadelede şehit ve gazi olan askerlerimiz, emniyet mensuplarımız ve vatandaşlarımız, 15 Temmuz’un yıldönümünde unutulmadı.

Akşehir’deki Şehitlik ziyaretine; Kaymakam Ahmet Sait Kurnaz, Garnizon Komutanı Albay Tolga Yuvalı, Belediye Başkanı Salih Akkaya, Protokol üyeleri, Kurum Müdürleri, Siyasi Partiler ile Şehit ve Gazi Dernekleri temsilcileri, şehit yakınları ve gazilerimiz katıldı. Okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan dua sonrasında şehitlerimizin kabristanlarına karanfiller bırakıldı.

İplikçi Camii’nde Mevlid-i Şerif ve Hatm-i Şerif merasimi gerçekleştirilerek cami çıkışında vatandaşlara, kapalı kutu içerisinde mevlit şekeri ikram edilmesinin ardından, şehit yakınları ve gazilerimiz evlerinde ziyaret edildi.

Anma Etkinlikleri Programının akşamki bölümünde ise 15 Temmuz temalı fotoğraf sergisinin açılışı ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Anma Etkinliği Tören Programı yer aldı.