İsim değişikliği nedeniyle 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde Kuzören Ortaokulu’nda bir tören düzenlendi.

Şehit Sinan Aktay ismini, doğduğu mahalledeki okula vermekten dolayı gururlu olduklarını belirten Yunak Kaymakamı Murat Karahan, törende yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Bugün burada, 18 Mart gibi Çanakkale Destanı’nın yazıldığı anlamlı bir günde, aziz şehidimiz Sinan Aktay’ı yad etmek ve ismini yaşatmak üzere doğduğu topraklardaki bir okula isminin verilmesi için toplanmış bulunuyoruz. Tüm şehitlerimize minnettar ve müteşekkir olduğumuz gibi Şehit Sinan Aktay’a da minnet ve şükranlarımızın bir ifadesi olarak bu okula O’nun ismini verdik. Artık O, tüm kalplerde yaşadığı gibi ismi de bu okulda yaşayacaktır.”

Kur’an-ı Kerim okunarak dua edilen törende İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin İmren’in şehit babasına Türk Bayrağı takdimi sırasında duygulu anlar yaşandı. Daha sonra bayrağa sarılı “Kuzören Şehit Sinan Aktay Ortaokulu” yazılı tabelanın açılışı yapıldı.

Törene; Yunak Kaymakamı Murat Karahan, şehit babası ve yakınları, Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, daire amirleri, gaziler, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve mahalle halkı katıldı.