1.Dünya Savaşında Enver Paşa komutasındaki Osmanlı Ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı ve 90 bin askerin şehit olduğu Sarıkamış Harekatı'nın 104. yılı dolayısıyla Yunak’ta bir yürüyüş gerçekleştirildi.





Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Spor İlçe Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği "Asımın Nesli Asrın Yürüyüşünde" temalı etkinliğe yüzlerce kişi katıldı. Ellerinde Türk bayrakları bulunan katılımcılar, ilk önce Hükümet Konağı önündeki Saat Kulesi Meydanında toplandıktan sonra tekbirlerle yürüyüşe geçtiler. Havanın soğuk olmasına rağmen etkinliğe beklenenden fazla katılım olurken, katılımcılar adeta dedeleri gibi soğuğu iliklerine kadar hissettiler.





Yürüyüşe, Yunak Kaymakamı Mehmet Emin Akbulut, Belediye Başkan Yardımcıları Hacı Erşan ve Bekir Coşkun, AK Parti İlçe Başkanı Tahir Kuru, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Murat Albayrak, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.





Hüzünlü anların da yaşandığı yürüyüş, İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesinde şehitler için yapılan duanın ardından sona erdi.