Nasreddin Hoca ve Çömezleri Eşek Yarışı Kortej Yürüyüşü, saat 17:00’da Batı Cephesi Karargahı Müzesi önünden başladı. Nasreddin Hoca’nın eşeği üzerinde halkı selamladığı kortejin Nasreddin Hoca Stadyumu’na ulaşmasının ardından yerli ve yabancı halk dansları grupları, yarışlar öncesinde izleyicilere yine renkli bir şölen sundular.

Akşehir Avcılar ve Atıcılar Federe İhtisas Spor Kulübü tarafından düzenlenen etkinlikte; yarışmacılar önce grup elemelerinde ter dökerken, kazananlar sırasıyla Eşeğe Düz Binme ve Eşeğe Ters Binme Yarışlarında mücadele ettiler.

13 yarışmacının katıldığı Eşeğe Düz Binme Yarışında; Mevlüt Vanli birinci, İbrahim Vanli ikinci ve Mevlüt Taştan üçüncü oldu. 10 yarışmacının katıldığı Eşeğe Ters Binme Yarışında da Yavuz Demiröz birinci ve Orhan Arslan ikinci olurken, kadın yarışmacı Tuğba Tekten üçüncülüğü elde etti.

En Güzel Gözlü Eşek Yarışması’nda ise Nasreddin Hoca, İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Barbaros Topaloğlu ve KYK Yurt Müdürü Bünyamin Efe’den oluşan jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda, İbrahim Vanli’nin Şamil adlı eşeği birinci oldu.

Yarışlarda ve yarışmada birinci olanlara 350, yarışların ikincilerine 250 ve üçüncülerine de 200’er Lira olmak üzere para ödülü verildi.

Programa; Akşehir Kaymakamı İsmail Küreci, Belediye Başkanı Salih Akkaya, protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluşları ile siyasi partilerin temsilcileri katıldı.