Programa; Akşehir Kaymakamı İsmail Küreci, Garnizon Komutanı Albay Tolga Yuvalı, Belediye Başkanı Salih Akkaya, Başsavcı Abdulhamit Durgut, İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Barbaros Topaloğlu, İlçe Müftüsü Ahmet Müjdeci, İYİ Parti İlçe Başkanı Mehmet Emre, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, bazı okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve işaret dili eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Selçuklu Şehit Yunus Ertürk Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Hüseyin Akbaba, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

Okul öğretmenlerinden Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Candan Çevikoğlu tarafından yazılan “Atanın Çocukları” şiirinin, 12. Sınıf öğrencisi Şule Sonsuz tarafından okumasının ardından öğrenciler tarafından hazırlanan “Bir Deryadır Mehmet Akif” adlı oratoryo gösterimi yapıldı.

İstiklal Marşı’nın her bir kıtasının, Akşehir’de çeşitli kurumlarda görev yapan personel ve hemşehrilerimiz tarafından okunduğu video sunumu, salonda bulunanlar tarafından ayakta izlendi.

12 Mart Anma Günü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri de tören sırasında takdim edildi. Resim Yapma Yarışması’nda birinci olan Atatürk Ortaokulu öğrencisi Ada Erdem, ikinci olan 24 Ağustos Ortaokulu öğrencisi Yaşar Tekeli ve üçüncü olan Atatürk Ortaokulu öğrencisi Ceyda Samancı ile Kompozisyon Yazma Yarışması’nın birincisi Hacı Sıddıka Baysal Fen Lisesi öğrencisi Azra Ceren Bozgöz, ikincisi Akşehir Lisesi öğrencisi Ayşe Gültekin ve üçüncüsü Hacı Sıddıka Baysal Fen Lisesi öğrencisi Eliz Naz Ada ödüllerini protokolün elinden aldılar.

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün 101. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Programı, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.