Fazıl Uz

Bugün takvimler, 19 Mayıs 2022’yi gösteriyor. Gazetemizin Kuruluşunun 69. Yıldönümü ve Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı 19 Mayıs, her yıl olduğu gibi bu yıl da biz Pervasız Ailesi için çifte bayram, çifte mutluluk demek.

Kurucumuz rahmetli Gazeteci Yazar Ahmet Şener; “Bizim değil, Akşehir’indir” dediği Pervasız Gazetesi’nin 50. Yılının ilk günü olan 20 Mayıs 2002 tarihli “Ömrümün Üçte İkisi” başlıklı yazısında, duygularını, özetle şu ifadelerle paylaşmıştı:

“Bugün, Akşehir denince önce Nasreddin Hocamız, ardından da ilk olarak Pervasız akla gelmektedir. 7’den 70’e herkesin, her kesimin hoşgörüsünü kazanmış, Akşehir’e yapılabilecek hizmetlere imzasını atmış bir gazetenin kurucusu olarak sevinçli ve mutluyum.”

Bizler, Pervasız Gazetesi İmtiyaz Sahibi Fazıl Uz ve gazetemizin çalışanları olarak; O’nun ilkelerinden sapmadan ve Basın Ahlak Yasası’na uyarak yürüdüğümüz bu yolda bizlere destek olan tüm Akşehir halkına, abonelerimize, reklam verenlerimize, web sayfamızı yıllık 12 milyon tıklanma sayısına ulaştıran Akşehir, çevre ilçeler ve gurbetteki okurlarımıza, sayıları toplamda 55 bini aşan sosyal medya takipçilerimize yürekten teşekkür ediyoruz. 

Yolu Pervasız’dan geçmiş tüm köşe yazarlarımız ile gazeteye her kademede emeği geçmiş aile fertlerimize sağlık ve esenlikler diliyor, başta kurucumuz Ahmet Şener ve Gazetemizin Annesi Yüksel Şener olmak üzere, ebediyete intikal etmiş olanları saygı ve rahmetle anıyorum.