Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Salgın döneminde sağlık sistemimizin ayakta tutulması için gece gündüz gayret gösteren hekimlerimiz ile sağlık çalışanlarımızın tamamına şükranlarımı sunuyorum. Yerli aşımızın geliştirilmesi başta olmak üzere ülkemizi uluslararası alanda öne çıkartan, pek çok başarıya imza atan hekimlerimizi, araştırmacılarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Herhangi bir meslekte hatanın genellikle maddi kayıp anlamına gelmesine karşın hekimlikteki hatanın bedelinin doğrudan insan hayatı olduğunu vurgulayan Erdoğan; “Bu da hekimlik mesleğinin eğitiminden icrasına, her aşamasında bilginin, becerinin, ahlakın ve insan merkezli bakışın en üst seviyede tutulmasını mecburi kılmaktadır” şeklinde konuştu.

Türk doktorlarının yurt dışına gidişlerini; “Biz, ülkemizin büyük fedakarlıklar ve sabırla yetiştirdiği her bir hekiminden azami derece istifade etmesi gerektiğine inanıyoruz. Sağlık sektöründe de gözü ve gönlü kendi ülkesinde kalmak yerine dışarıya kayan kişiler olabilir. Bu anlayışla hareket edenlerin de çok uzak olmayan bir gelecekte istikametlerini yeniden kendi ülkelerine çevireceklerinden şüphe duymuyorum” şeklinde değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, diğer taraftan doktorlar ve sağlık çalışanlarının ekonomik şartları ve çalışma koşullarında yapılmasını planladıkları iyileştirmeleri aktardı.

Erdoğan’ın açıklamasına göre; sağlık çalışanlarına karşı kasten yaralama suçu CMK kapsamında kataloğa dahil edilecek. Maaş ödeme sistemlerinde ve mali haklarında iyileştirme sağlanırken sabit ek ödemeleri merkezi yönetim bütçesine alınacak ve döner sermayeden alacakları ek ödemede artış yapılacak. Aile hekimlerinin temel ücretlerinde de artışa gidilecek.