Akşehir Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesi tarafından hazırlanan kutlama programının son bölümünde, bu yıl emekli olan öğretmenlere plaket takdim edildi.

Kutlama Programı öncesinde AKM fuaye salonunda, Akşehir’deki görsel sanatlar öğretmenlerinin eserlerinden oluşan resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Serginin gezilmesinin ardından, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda; Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Konya Milletvekili Orhan Erdem ve Kaymakam Mehmet Türk’ün mesajları okundu. Şehit öğretmenler için Kuran-ı Kerim Tilaveti’nin ardından, Okul Müdürü Cevat Bozgöz bir konuşma yaptı. Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir Belediyesi tarafından tüm öğretmenler için hazırlanan hediye paketlerinden bir tane de İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Köseoğlu’na takdim etti. Takdim esnasında konuşan Salih Akkaya; ‘’Öğretmenlerimizin projelerimizde paydaş olmaları, bizleri her zaman memnun ediyor. Ülkemizin en önemli madeni, insan kaynağıdır. O madeni işlenmek üzere öğretmenlerimize emanet ediyoruz. Akşehir Belediyesi olarak; önce eğitim camiasına, akabinde de diyanet camiasına çok ciddi destekler veriyoruz. Başka ilçelerin ayırdıklarından çok daha yüksek bir tutar olan yaklaşık 1 milyon liralık bir bütçe ayırıyoruz ve bununla iftihar ediyoruz.’’şeklinde konuştu.



Doğa Bor ve Zeliha Gür isimli öğrenciler tarafından okunan şiirleri, slayt gösterisi takip etti. Emekli öğretmenlerden Mahide Taşdemir’in meslektaşları adına yaptığı kısa konuşmanın ardından, Hizmet Şeref Belgeleri takdim edildi. Şükrü Akarsu, Arzu Soy, Eren Karataşlı ve Elif Efe tarafından seslendirilen ‘’Ben Öğretmen Olmak İstiyorum’’ isimli orotoryo, izleyenlerden alkış aldı. Okul Korosu’nun sunduğu dinletiden sonra, bu yıl emekli olan öğretmenlere plaketlerinin takdim edilmesiyle program tamamlandı.



Kutlama Programı’na Garnizon Komutanı Albay Tolga Yuvalı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emre Çapan, Siyasi Parti İlçe Başkanları ve temsilcileri, kamu kurum müdür ve amirleri ile okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.